Mala Subotica: Poziv na manifestaciju obilježavanja “Fašjeka”

U općini Mala Subotica ovogodišnje obilježavanje «Fašjeka» organizira Mjesni odbor Mala Subotica uz pokroviteljstvo Općine te Vas ovime poziva da se u nedjelju, 19. veljače 2012. uključite u «fašjensku» povorku koja kreće u 14 sati od Domino bara u Palovcu prema Domu kulture Mala Subotica uz stalnu glazbenu pratnju Puhačkog orkestara Općine Mala Subotica.

Ova manifestacija otvorena je i za maškare izvan općine Mala Subotica, a svi koji se odazovu konkuriraju za nagrade za najbolje maske. Maske će se nagrađivati prema sljedećim kategorijama:

1. Najbolja pojedinačna dječja maska – 200 kn
2. Najbolja pojedinačna odrasla maska – 300 kn
3. Najbolja grupna maska – 500 kn
4. Najoriginalniji tradicionalni «Kugač» koji se bira između «Kugača»-predstavnika svakog naselja Općine – 300 kn

Žiri koji će ocjenjivati maske sastoji se od 5 članova odnosno predstavnika pojedinih naselja Općine, a čine ga: Nina Cmrečak iz Male Subotice kao predsjednica žirija dok su ostali članovi: Ana Jambrović iz Štefanca, Melita Sečan iz Svetog Križa, Željko Agejev iz Palovca te Petar Ružić predstavnik Držimurca i Strelca. Žiri će maske ocjenjivati cijelim putem kretanja povorke i na samoj bini, a maske se ne trebaju prijavljivati već samim učestvovanjem u povorci konkuriraju u natjecanju.


Kriteriji za odabir najbolje grupne maske su:

1. Aktualnost / originalnost
2. Ulični performans
3. Kreativnost
4. Masovnost


Kriteriji za odabir najbolje pojedinačne dječje / odrasle maske su:

1. Aktualnost / originalnost
2. Ulični performans
3. Kreativnost

Nakon predstavljanja maski na bini kod Doma kulture Mala Subotica, biti će dodijeljene nagrade najboljima.

Uz novčane nagrade svi nagrađeni dobit će i priznanje. Uslijedit će spaljivanje «Fašjeka» koje ove godine priprema DVD Sveti Križ. Za sve sudionike i posjetitelje ove manifestacije osigurano je kuhano vino, čaj, krafne i slatkiši. Dođite u općinu Mala Subotica i zabavite se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije