Denis Cizar i Boštjan Kardoš spremaju se preveslati Jadransko more

Denis Cizar i Boštjan Kardoš spremaju se preveslati Jadransko more

U nedjelju, 15. travnja Denis Cizar  iz Čakovca i Boštjan Kardoš iz Ljubljane kreću u preveslavanje Jadranskog mora od Prevlake kao početne točke pa sve do Debelog Rtiča kao završne točke ekspedicije – cijeli hrvatski i slovenski Jadran. Dužinu od cca. 400 nm (oko 650 km) namjeravaju preveslati za 14 dana.

– Pošto je Jadran već preveslan, uzduž i poprijeko, htjeli smo u našu ekspediciju unijeti neku novost. Budući da će biti mješana hrvatsko – slovenska ekipa, odlučili smo preveslati Jadran od najjužnije hrvatske točke – PREVLAKE pa do DEBELOG RTIČA, rta u sjevernom Jadranu na granici između Slovenije i Italije. Debeli Rtič se nalazi sjevero – zapadno od slovenskog grada Ankarana i zapadno od talijanskog grada Muggia  – kaže dvojac.

MOTIV EKSPEDICIJE

Užurban način života, stres i pomanjkanje slobodnog vremena samo su neki od problema koji muče suvremenog čovjeka. Projektom JADRAN 2012 želimo probuditi ljudski prirodni nagon za putovanjem i za istraživanjem koji se pomalo zaboravlja i nestaje. Naš je plan ovim putovanjem potaknuti ljude da počnu razmišljati o vlastitom životu, te da se okrenu sportu i boravku u prirodi s kojom su odavno izgubili kontakt.

RUTA

Preveslavanje od Prevlake do Debelog Rtiča zamišljeno je u idealnim uvjetima ovako:

1.dan – Prevlaka – Dubrovnik
2.dan – Dubrovnik – Sobra / Mljet
3.dan – Sobra – Korčula
4.dan – Korčula – Zavala / Hvar
5.dan – Zavala – Maslinica / Šolta
6.dan – Maslinica – Zlarin
7.dan – Zlarin – Tarac / Kornat
8.dan – Tarac – Božava / Dugi otok
9.dan – Božava – Ilovik / Lošinj
10.dan – Ilovik – Martinščica / Cres
11.dan – Martinščica – Rt Kamenjak
12.dan – Kamenjak – Rovinj
13.dan – Rovinj – Savudrija
14.dan – Savudrija – Debeli Rtič (Slovenija)

Više o ruti klikom ovdje.

DOKUMENTIRANJE

Osim svakodnevnih izvještaja s puta na facebooku i blogu, fotoaparatom i video kamerom bilježiti će najzanimljivije događaje putovanja. Zamisao je napraviti i putopisnu reportažu cijeloga putovanja i emitirati je na nekoj od televizija, objaviti reportaže u tiskanim i internetskim medijima. Također je želja omogućiti svim zainteresiranima da prate uživo položaj kajakaša što će ostvariti GPS uređajem te će pozicija biti vidljiva na službenom blogu.

VESLAČKA POVIJEST

Inače, Denis i Boštjan 2011. godine preveslali su rijeku MURU od izvora do ušća (450 kilometra u 11 dana). Pročitajte kako im je bilo na službenom blogu.

> POZIV NA SURADNJU

Ukoliko ste zainteresirani biti dio spomenutog projekta, kao pokrovitelj, sponzor ili donator te na taj način promovirati svoju djelatnost, proizvode, usluge ili rad molimo Vas da nas kontaktirate na email dcizar@gmail.com.

Vrlo rado ćemo se odazvati Vašem pozivu te Vam prezentirati sve mogućnosti suradnje.

Za sva Vaša pitanja stoje Vam na raspolaganju:
Email: dcizar@gmail.com
GSM: 095 909 8682 (HR) ili 051 457 800 (SLO)
Web: deniscizar.wordpress.com
Facebook:
www.facebook.com/pages/Sea-Kayak-with-Denis-Cizar/221277511276898

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije