zaradili najbolje ocjene

TRI, DVA, JEDAN – KUHAJ! Međimurka Marija i Dario iz Bednje opet oduševili pa osvojili najbolje ocjene!

Marija i Dario ponudili su jelena kuhanog u crnoj juhi s domaćim okruglicama, a pozitivni komentari iznenadili su i njih

U ponedjeljak navečer u showu ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’
kandidati su pripremali jela iz davnina, točnije, stare povijesne
recepte. I dok su jedni imali prejednostavan zadatak, drugi su u
receptima imali puno nelogičnosti i neobičnih spojeva začina.

Gotova je mentorska faza natjecanja i borba timova, od ovog se
ponedjeljka svaki par bori za sebe te je počela, tzv. “uzdaj se u
se” faza. Prvi kulinarski izazov koji je stavljen pred parove
bila je priprema jela iz davnina, što se kandidatima baš i nije
svidjelo.

“Gledajući radne jedinice mislim da dosta njih nije zadovoljno s
dobivenim receptima”, primijetila je Ljuba koja
je s partnericom Mirelom kuhala sekeli gulaš pa
su one bile mirne.

Neobični začini i neobični spojevi raznih okusa začudili su
mnoge, poput spoj pastrve s crnim vinom i cimetom ili pak spoj
bijelih bubrega s koprivama, no natjecatelji su sve uspješno
priveli kraju, a onda je na red došlo kušanje i
ocjenjivanje. Mirela i Ljuba bile su vrlo zadovoljne sa
sekeli gulašom, ali bile su svjesne i jednostavnosti dobivenog
recepta.

“Jelo je jako ukusno, mala greškica mi je jedino to što se kiseli
kupus nije trebao toliko dinstati, malo se prekuhao”, kazao je
Tomislav Špiček, a djevojke su za jelo dobile 23
boda.

Jazz i Joško radili su jelo pod
imenom Kraljevski odrezak, u kojem su glavne namirnice bile
teletina, bijeli bubrezi i kopriva. Vrlo kompleksan recept žiri
je pohvalio, a Željka Klemenčić je kratko
izjavila: “Ovo je dobro odrađen zadatak, ukusno i dobro jelo.”
Par je zaradio ukupno 24 boda.

Ivana i Aki imali su najviše
upitnika nad glavom jer su trebali spojiti pastrvu s crnim vinom
i cimetom.

“Nije loše, vi ste taj zadatak korektno odradili, ali volio bih
da ste više razmišljali, da ste bolje prodinstali luk, da je
mrkva tanje narezana…” komentirao je Ivan Pažanin, a prijatelji
su dobili svega 19 bodova.

Marija i Dario ponudili su
jelena kuhanog u crnoj juhi s domaćim okruglicama, a pozitivni
komentari iznenadili su i same natjecatelje.

“S obzirom na sve sastojke koji su unutra, ja sam jako
zadovoljan, znali ste s njima. I s obzirom na to da ste imali
file jelena, vi ste u kratko vrijeme dobili dobar umak od svega
toga, a okruglice su jako lijepe i fine, nemam primjedbe”,
pohvalio ih je Špiček pa su Marija i Dario tako zaradili najbolje
ocjene u večeri, ukupno 25 bodova.

Ivana i Velimir pripremali su čobanac od veprovine, a najviše
problema im je zadavao – kuhani krumpir!

“Osjeti se paprika kako treba, lijepa je tekstura, lijepo
začinjeno, uredno narezano, odlično!” zadovoljan je bio Špiček s
čobancem, dok kuhani krumpir nije previše komentirao, ali se zato
Pažanin dobro nasmijao na njihove muke po krumpiru. Par je
zaradio ukupno 23 boda, a Velimir je zaključio: “Da je krumpir
bio dobar, ocjene bi bile još bolje!”

Danijela i Josip pripremali su jelo pod nazivom Žrnovski
makaruni, što je zapravo bila domaća tjestenina s umakom od mesa.

“Vaši makaruni, ta tjestenina je fantastična! I što se tiče
okusa, forme i svega, ali umak je jako loš, dogodio se veliki
problem jer nije dobro začinjen i masnoća nije dobra”, komentirao
je Pažanin, a s njim su se složile i kolege u žiriju pa je par
osvojio najniže bodove večeri, samo 17 bodova. Tako su se
Danijela i Josip našli na dnu bodovne ljestvice, a na vrhu
trenutno slave Marija i Dario. U četvrtak će par s najmanje
bodova napustiti show, a hoće li se stanje sutra promijeniti –
pogledajte u  utorak u 20.45 sati na RTL-u!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije