Donja Dubrava: Vraća li se skela s Drave na Muru?

U subotu, 4.veljače održana je godišnja izvještajna Skupština Nautičkog kluba “Fljojsar” Donja Dubrava. Na skupu su prihvaćena izvješća predsjednika, blagajnika i nadzornog odbora. Najviše rasprave vodilo se oko sudbine skele, inače novom domu nautičkog kluba na rijeci Dravi.


Zamjenik općinskog načelnika Rudolf Lisjak iznio je podatak kako je iz Lučke kapetanije Osijek stigla informacija da će općina biti kažnjena zbog renoviranja skele od strane članova nautičkog kluba jer nije ishođena potrebna dokumentacija te da će, kako je rekao, skela zbog Schengenskog sporazuma biti vraćena na Muru, a na njezinom će mjesto doći fljojs koji će se financirati iz sredstava EU.

Predsjednik kluba Dražen Miser mišljenja je da do kažnjavanja neće doći ukoliko se brzo reagira. Prema njegovim riječima “fljojsari” su prilikom izvođenja radova imali svu potrebnu dokumentaciju za renoviranje skele. Naknadno je zatražena lokacijska dozvola koju mora ishoditi općina kao vlasnik kako bi se izbjegle bilo kakve kazne. Treba napomenuti da je općina skelu klubu dala na korištenje.


U raspravu su se uključili brojni članovi kluba. Svi oni vjeruju da će se naći rješenje tj. da će općina ishoditi potrebnu dokumentaciju i da će skela ostati na sadašnjoj lokaciji kako njihov dobrovoljni rad i nemali uloženi novac neće otploviti na Muru.

Na trenutke rasprava se proširila na odnos općine prema udrugama vezano uz njihove dotacije, gdje su pojedini članovi negodovali odnosom općine prema nautičkom klubu kao i ostalim udrugama. Predsjednik Miser trudio se da rasprava ne ode u krivom smjeru te još jednom napomenuo da se nada kako će prevladati razum i interes mještana Donje Dubrave te da će skela ostati na sadašnjoj lokaciji.

Bit će zanimljivo pratiti kako će se dalje odvijati situacija sa skelom i gdje će na kraju ona biti locirana. S obzirom na zategnute odnose na relaciji Nautički klub – načelnik, sve su opcije otvorene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije