Kotoriba: Do kraja godine otvorenje doma Žužičke

Članovi Udruge ljubitelja prirode i ribolova Žužička iz Kotoribe održali su redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. O aktivnostima u prošloj godini govorio je predsjednik Branko Matoš. Više od deset tisuća kuna udruga je utrošila u uređenje doma.

Uz to, svakako treba spomenuti donacije sponzora i dobrovoljni rad članova. Udruga broji devedeset devet članova, a na radnim akcijama sastali su se petnaest puta.

Istaknuo je zadovoljstvo što je općina nakon četrnaest godina prepoznala njihov rad uvrstivši ih u općinski proračun. Zahvalio je vijećniku i članu Stanku Vugrinčiću koji je pokrenuo takvu inicijativu koju su vijećnici prihvatili.

U ovoj godini nastavljaju daljnje uređenje doma, okoliša i sanitarnog čvora. Planiraju školu u prirodi u suradnji s OŠ Kotoriba, a predsjednik za kraj godine najavljuje proslavu petnaeste obljetnice društva uz svečanost otvorenja doma koji se gradi uz grabu Žužička.

O natjecateljskim rezultatima izvješće je podnio Zvonimir Škoda. Dvije ekipe natjecale su se u 2. međimurskoj ligi istok, a dobre rezultate postigli su u kup natjecanjima. Posebno se ponosne sve brojnijim mlađim članstvom.

Prošle je godine izvršeno poribljavanje Žužičke sa 120 kg konzumnog šarana, 88 kg velikog šarana i 88 kg amura. Prema izvješću blagajnika Josipa Ostrognjaja godina je završena u plusu sa 15 tisuća kuna te su nedavno kupljene drvene garniture u iznosu od 3 tisuće kuna.

Na skupu je bio načelnik Ljubomir Grgec koji je pohvalio vidljive pomake u njihovom radu. Ponovio je kako im je općina u proračunu za ovu godinu namijenila 5 tisuća kuna te ih pozvao da se za dodatna sredstva mogu uvijek obratiti na općini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije