U međimurskim školama 17 osobnih asistenata u nastavi

U Hrvatskoj pojam asistenta u nastavi još uvijek nije do kraja sustavno riješen, no Međimurska županija odlučila je još 2010. godine po prvi put zajedno s jedinicima lokalne samouprave krenuti u financiranje osobnih astistenata za učenike s teškoćama.

Županija i dalje osigurava polovicu novca, a drugu polovicu gradovi i općine. Asistenti se zapošljavaju prema ugovoru o djelu, a učenicima pomažu u integraciji u redovni obrazovni sustav.

Prema podacima Međimurske županije, u osnovnim školama radi 15 asistenata, i tu u Dekanovcu, Donjem Kraljevcu, Donjoj Dubravi, Maloj Subotici, Murskom Središću, Nedelišću, Strahonincu, Svetom Jurju na Bregu, Svetom Martinu na Muri, Šenkovcu, Štrigovi i Pribislavcu. S tim općinama i gradom Murskim Središćem Županija je i sklopila sporazume o sufinanciranju rada osobnih asistenata.

Kad su u pitanju srednje škole, sklopljeni su sporazumi s Graditeljskom školom i Srednjom školom Prelog, u kojima za svaku od tih škola financira po jednog asistenta u iznosu od 4000 kuna bruto mjesečno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije