Nove i veće cijene prijevoza srednjoškolaca

Općina Orehovica obavijestila je roditelje i učenike srednjih škola koji su ostvarili pravo na subvencioniranje mjesečne karte u iznosu od 100 kuna, da mogu nastaviti koristiti svoje pravo na subvenciju prilikom kupnje karte kod novog prijevoznika, bez nove potvrde.

>>> Novi režim autobusnog prijevoza u Međimurskoj županiji

Rudi express je dobio popis učenika kojima Općina subvencionira prijevoz. Mjesečne karte bez subvencije iznose 420 kuna iz Orehovice i Podbresta za Čakovec, a iz Vularije 320 kuna. Za Prelog je cijena karte 320 kuna iz Orehovice i Podbresta, odnosno 420 kuna iz Vularije.

Cijena karata u gornjem i najudaljenijim djelovima donjeg Međimurja porasla za 200 kuna!

Promjena prijevoznika izazvala je razne reakcije. Neki gradovi i općine morali su raskinuti ugovore s Presečki grupom koja je izgubila koncesiju za linijski prijevoz koji su preuzeli udruženi domaći mali prijevoznici. Oni su ponudili i novi cjenik. Zone od pete do devete odsad imaju istu cijenu od 560 kuna, što znači da je u gornjem Međimurju i najudaljenijim dijelovima donjeg Međimurja cijena nekih mjesečnih učeničkih karata porasla za 200-tinjak kuna (kako tvrde roditelji koji su nam se javili na email).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije