U Centru za kulturu Čakovec na Tribini ČČ: Profesionalac

Profesionalac –   nesvakidašnja priča iz svakodnevnog života

Ova tragikomedija opasna je priča u kojoj riječi pletu mrežu i prije nego što shvatimo što nam se dogodilo – već smo ulovljeni zauvijek. To je predstava koja hrabro progovara o slobodi i gorko nas podsjeća na to kako nam bilo koji dio naše prošlosti može kad tad dahnuti za vrat. Ukratko, dirljiva drama koja nas  može od srca nasmijati, ali isto tako i rasplakati.

>>> Tribina ČČ, 2. veljače 2012. u 20 sati

Profesionalac je priča o  uglednom uredniku u izdavačkoj kući Teodoru Teji Kraju, kojem se jednoga dana na vratima ureda pojavi neobični posjetitelj, izvjesni Luka Laban. Na upit izdavača što se nalazi u torbi i velikom kovčegu, koje je donio sa sobom, odgovara mu da su to njegova sabrana djela.

Kako urednik, disident u bivšem režimu, nije napisao nikakva Sabrana djela, a iz kovčega uz ta djela počinju izranjati i mnogi drugi, njemu nekada iznimno važni predmeti koje je zaboravljao po hotelima, vlakovima i kavanama, započinje neobičan razgovor protkan emocijama, politikom i literaturom. Laban nemilosrdno secira Tejin promašeni život i između njih se razvija prisan odnos, te upoznajemo njihove tužne sudbine.

Dušan Kovačević autor je nekih od najpoznatijih drama i scenarija s ovih prostora. Balkanski špijun, Sabirni centar, Radovan Treći, Maratonci trče počasni krug, Ko to tamo peva – predstavljaju umjetnička djela koja, ne samo da su se voljela, već su se i obožavala.

Nakon kultne beogradske predstave koja je odigrana više od 400 puta te iznimno uspješne filmske ekranizacije, Kovačevićev Profesionalac ostvario je i svoju hrvatsku postavu i to u režiji proslavljenog Bogdana Diklića.

Trajanje: 80 minuta

Satiričko kazalište «Kerempuh» Zagreb i Kazališna družina «Glumci u Zagvozdu»

Dušan Kovačević: Profesionalac ili Tužna komedija po Luki
Režija: Bogdan Diklić
Skladatelj: Arsen Dedić
Scenograf: Vedran Mlikota
Kostimografkinja: Đurđa Janeš
Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Mondecar

Uloge: Danko Ljuština, Vedran Mlikota, Anica Kovačević, Goran Navojec/Siniša Ružić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije