VATROGASCI VELIKOG SRCA

POMOĆ PRIJATELJIMA U NEVOLJI Donjokraljevčani i Austrijanci za Sisak

- Koliko su čvrste veze Austrije i DVD-a Donji Kraljevec pokazalo se upravo ovim teškim trenucima krize te katastrofe koja je pogodila našu zemlju - kaže Andrija Ribić

Priča o prijateljstvu austrijskih vatrogasaca i članova donokraljevečkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva našim je čitateljima poznata. Izvještavali smo o brojnim donacijama iz te zemlje našim DVD-ima, čiji je inicijator bio Andrija Ribić, Donjokraljevčanin koji živi u Grazu.

Čim se vijest o razornom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji prolomila svijetom, Andrija je krenuo u akciju te s prijateljem i kolegom, predsjednikom DVD-a D. Kraljevec Marijanom Blažekom i u koordinaciji s predsjednikom međimurske Vatrogasne zajednice Marijem Medvedom i zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca Mladenom Kanižajem organizirao dostavu pomoći stradalima.

– Na samu Novu godinu krenuli smo s provom dostavom pomoći u Sisak u kojoj su sudjelovali naši prijatelji iz vatrogasnog društva Heimschuh predvođeni zapovjednikom Michaelom Oblakom. Odvezli smo devet paleta građevinske folije te cerada. Drugi kontingent pomoći realizirali smo 6. siječnja s vatrogascima iz Penzendorfa. Tad smo stradalima dostavili 1.600 kvadratnih metara cerade, sanitetskog zaštitnog materijala te ostale opreme i potrepština, saznajemo od Andrije Ribića, koji je i sam član DVD-a D. Kraljevec u sastavu tehničkog rukovodstva.

– Koliko su čvrste veze Austrije i DVD-a Donji Kraljevec pokazalo se upravo ovim teškim trenucima krize te katastrofe koja je pogodila našu zemlju, dodaje A. Ribić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije