Gradski bazeni nazvani po Mariji Ružić

Nešto manje od šest mjeseci od smrti Marije Ružić, Gradski bazeni Čakovec dobili su ime po toj prvoj gradonačelnici Grada Čakovca. Rijedak je slučaj u Hrvatskoj da se nekoj gradskoj ustanovi daje ime po gradonačelnici ili gradonačelniku, pogotovo nakon tako kratkog roka.

Nešto manje od šest mjeseci od smrti Marije Ružić, Gradski bazeni Čakovec dobili su ime po toj prvoj gradonačelnici Grada Čakovca

No, slažu se svi – M. Ružić to je zaslužila jer je dala velik doprinos razvoju Čakovca, a i započela je gradu zatvorenih bazena koji su svečano pušteni u rad za mandata Aleksandra Makovca.
Mnogo će se sjetiti kako su i ona i A. Makovec odjeveni skočili u bazen i time simbolično otvorili sezonu kupanja.

M. Ružić preminula je početkom kolovoza prošle godine. Bila je gradska vijećnica HSLS-a. Dužnost gradonačelnike obavljala je od 1993. do 1996. godine. Na prijedlog gradonačelnika Branka Šalamona, Gradsko vijeće je početkom listopada donijelo odluku da se Gradski bazeni u Športskoj 2 nazovu po njoj, a dogovoreno je da se svečanost održi 28. siječnja, na datum njezina rođenja. Novi naziv je Gradski bazeni Marija Ružić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije