ZA SIGURNIJE PROMETOVANJE

U PLANU NA PROLJEĆE Nastavlja se projekt usporavanja prometa u čakovečkoj Ulici Ivana pl. Zajca

'Drugi dio projekta planiran je za proljeće 2021. godine, zavisno od vremenskih prilika i mogućnosti izvođača radova'

Na opće zadovoljstvo stanara Ulice Ivana pl. Zajca u Čakovcu početkom druge polovice lanjske godine postavljeni su usporivači u prometu u blizini III. Osnovne škole na inicijativu Gradskog kotara Zapad, s ciljem smirivanja prometa te poboljšanja sigurnosti djece koja idu u školu. Vrijednost radova je iznosila oko 30.000 kuna. Daljnji planirani radovi potom su stali.

Njihovim postavljanjem brzina prometovanja tom ravnom ulicom donekle je dovedena u normalu, no ne za sve. Nesavjesni vozači kada bi prošli usporivače i nastavili put prema kraju ulice povećavaju brzinu jer ulica ‘pogoduje testiranju’ vozila na ubrzanja pa se zna dogoditi da vozila s nesavjesnim vozačima ulicom projure znatno većom brzinom od dozvoljenih 50 km/h. Ulica im je još pogodnija za ubrzanja kada u nju ulaze iz pravca Športske ulice.

Kada se do kraja namjerava riješiti planirana regulacija prometa u spomenutoj ulici, pitali smo nadležne u Gradu Čakovcu?

– Upravni odjel za komunalno gospodarstvo je putem Vijeća za prevenciju u Gradu Čakovcu u skladu sa zahtjevima stanara i uz suglasnost mjesno nadležne policijske uprave u 2020. godini, putem ovlaštene tvrtke izradio projekt usporavanja prometa za cjelokupni potez Ul. Ivana pl. Zajca od Vukovarske do Športske ulice. Prvi dio realiziran je u skladu s osiguranim sredstvima u proračunu u 2020. godini, a obzirom da su zbog otežanih gospodarskih prilika izazvanih pandemijom koronavirusa neke aktivnosti prebačene u 2021. godinu, drugi dio projekta planiran je za proljeće 2021. godine, zavisno od vremenskih prilika i mogućnosti izvođača radova.

O svim ovim kao i drugim planovima za 2021. godinu obaviješten je Gradski kotar Zapad, odgovorio je Mario Medved, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije