humanost u svetoj mariji

STRADALI U POTRESU Uz materijalnu i novčana potpora – stradalim gradovima po 10 tisuća kuna

Općina Sveta Marija je 30. prosinca u Domu kulture u Svetoj Mariji organizirala skupljanje pomoći u hrani, higijenskim potrepštinama, osobnu zaštitnu opremu te odjeću i druge neophodne potrepštine za stradale u potresu na području Banovine.

U prikupljanju donacija se odazvao velik broj mještana općinskih naselja Sveta Marija i Donji Mihaljevec te je uz pomoć volontera sakupljena velika količina robe, prvenstveno hrane.

Također su se dobrovoljno javili ljudi koji su bili spremni sve prikupljeno odvesti u mjesta stradala potresom. No, u dogovoru s Kristijanom Valkajem, predsjednikom GD Crvenog križa Čakovec dogovoreno je da se sve sakupljeno odveze u sabirni centar Crvenog križa- MESAP od kuda će se donacije voziti, prema potrebama, u stradalo područje.

Sveta Marija i Donji Mihaljevec su i ovaj put pokazala da imaju ljude velikog srca. Općina je pak na žiro račun gradova Petrinje i Gline uplatila, kao pomoć, donaciju svakom gradu po 10.000 kuna. 

– Posebno nas je sve teško pogodila tužna vijest o potresu jer to područje se još nije u potpunosti oporavilo od rata, a ovo je već druga nepogoda koja ih je pogodila. U mislima smo s njima, a spremni smo još pomoći ukoliko im pomoć bude potrebna – poručila je načelnica Općine Đurđica Slamek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije