Marija Topolnjak proslavila 101. rođendan

Razloga za veselje i dobar početak nove godine imala je Marija Topolnjak iz Dunjkovca koja je 15. siječnja proslavila 101. rođendan.

Najstarija stanovnica općine Nedelišće rođena je 1911. godine u Dunjkovcu u obitelji Elizabete i Stjepana Novak. Vjenčala se s Antunom iz susjednog Pretetinca, s kojim je dobila petero djece: sinove Ivana i Stjepana te kćeri Zinku, Ivanu i Dragicu. Preživjela je tri rata, a u onom Prvom kao mala djevojčica izgubila je na ruskoj fronti oca Stjepana, dok joj je majka Elizabeta umrla 1984. u 96. godini.

Danas je raduju 16 unuka, 18 praunuka i 1 šukununučica. Djeca i unuci rado je posjećuju, te s ljubavlju i pažnjom brinu o njoj da joj ništa ne nedostaje. Kako je već četrdeset i četiri godine udovica, živi sa sinom Ivanom i njegovom obitelji gdje si međusobno pomažu. Svoj 101. rođendan proslavila je u dobrom zdravlju i vrlo bistra uma okružena s 50-tak članova svoje obitelji i najbliže rodbine.

U prigodi 101. rođendana posjetili su je i načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat, njegov zamjenik Darko Dania te predsjednik Općinskog vijeća Željko Kacun. Uz darove i čestitke zaželjeli su joj dobro zdravlje za koje kaže da je od svega najvrjednije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije