U čakovečkoj knjižnici informirali građane o pristupu EU

U čakovečkoj knjižnici informirali građane o pristupu EU

Europski dom Čakovec u suradnji s Knjižnicom Nikola Zrinski Čakovec organizira akciju informiranja građanstva o učincima pristupanja Republike Hrvatske Europskoj Uniji.

Akcija će se održati podjelom korisnog informativnog materijala o tome što nam donosi članstvo u Europskoj Uniji i koji su to pozitivni ili negativni učinci pristupanja u gospodarsku i političku zajednicu 27 država članica EU.

Prije donošenja odluke o glasovanju na referendumu koji će se održati u nedjelju 22.01.2012. godine, svaki građanin trebao bi se dobro informirati kako bi njegova odluka o glasovanju bila razborita i utemeljena na točnim i realnim informacijama, a nikako na predrasudama, mitovima ili dezinformacijama. Budite i Vi pravilno i realno informirani, saznajte koji nas to izazovi čekaju s punopravnim članstvom u Europskoj Uniji.

Zašto je za Hrvatsku dobro da se pridruži EU i koje su najveće koristi od toga?

Posjetite knjižnicu Nikola Zrinski Čakovec u radno vrijeme knjižnice i odaberite brošure s odgovorima na pitanja koja vas najviše zanimaju. Određene brošure osobito slikovnice za djecu ostat će trajno na korištenje građanima upisom u fond Knjižnice.

Svakako posjetite web stranice Delegacije Europske Unije u Republici Hrvatskoj i Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH gdje preporučujemo publikaciju Što donosi članstvo u Europskoj uniji – pregled pregovaračkih poglavlja.

 

Europski dom Čakovec je udruga čiji su ciljevi promicanje europske ideje na području Međimurske županije, informiranje građana o procesu europskih integracija, poticanje kulturne, znanstvene i gospodarske suradnje s drugim europskim narodima i državama, razvijanje osjećaja pripadnosti Europi kao zajedničkog doma, koja će kroz civilizirani i humanistički dijalog stvarati pretpostavke za miran suživot i skladan razvoj u svojem društvenom i prirodnom okruženju.

Radi ostvarivanja ovih ciljeva Europski dom Čakovec će djeluje i zalaže se za:

a) promicanje pozitivnih europskih ideja i europskih standarda na području Međimurske županije
b) promicanje grada Čakovca kao značajnog kulturnog, znanstvenog i gospodarskog središta
c) poštivanje ljudskih prava i temeljnih sloboda i razvoj pravne i socijalne države
d) razumno gospodarenje prirodnim bogatstvima, očuvanje i poboljšanje kvalitete životne okoline, duhovne i materijalne baštine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije