Udruga Zora akreditirana u Europsku volontersku službu

Početkom siječnja 2012. Udruga Zora postala je akreditirana organizacija od Agencije za mobilnost i programe Europske unije za aktivnosti koordinacije, ugošćivanja i slanja volontera/ki u sklopu Europske volonterske službe, čime je postala prva udruga za EVS u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Od 18. do 19. siječnja 2012. Filipa Blažon iz udruge Zora sudjelovati će na radionici Agencije pod nazivom “Od ideje do projekta” na kojoj će razraditi EVS projekt koji trenutno pišemo. Nadamo da ćemo u Međimurju uskoro ugostiti prvog inozemnog volontera.

EVS je dio programa Mladi na djelu – programa Europske unije za mlade koja mladima u dobi od 18 do 30 godina pruža priliku da iskažu svoju predanost putem volonterskih aktivnosti u inozemstvu, unutar ili izvan granica Europske unije. Program ima za cilj potaknuti osjećaj aktivnog građanstva, solidarnosti i tolerancije među mladim Europljanima i uključiti ih u oblikovanje budućnosti Unije. Program je decentraliziran, što znači da većina volontera sudjeluje u projektima odobrenim od strane Nacionalne agencije u jednoj od 33 programske zemlje.

Europska unija nudi takvu mogućnost za mlade jer je volontiranje prepoznato kao bitno iskustvo neformalnog učenja koje unaprjeđuje profesionalne vještine i sposobnosti volontera te stoga pridonosi njihovoj zapošljivosti. U isto vrijeme, volontiranje povećava osjećaj solidarnosti, razvija društvene vještine volontera i potiče aktivno sudjelovanje u društvu. To je situacija od koje i volonter i zajednica imaju koristi.

Poziv budućim EVS volonterima: Imaš li hrabrosti otići od kuće na duže vrijeme i upoznati novu kulturu, a usput se aktivno angažirati u radu s osobama s posebnim potrebama, radu s mladima ili pak na području zaštite okoliša zemlje u koju odlaziš (prema vlastitom odabiru), pozivamo te da se svakako informiraš o EVS na www.mobilnost.hr i iskoristiš ovu priliku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije