Studentice iz Donje Dubrave humanitarno za nezbrinutu djecu

Studentice diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Ivona Marić i Matea Dolenec iz Donje Dubrave u sklopu kolegija Menadžment promjena dobile su zadatak da osmisle i realiziraju društveno koristan projekt.

Nisu dvojile, odlučile su kroz humanitarnu akciju pomoći najmlađima i to nezbrinutoj djeci koja su smještena u Dječjem domu “Svitanje” iz Koprivnice. Akcija je održana u subotu, 14. siječnja u sklopu koje su organizirane radionice, igraonice i druženje djece iz spomenutog doma i učenika OŠ Donja Dubrava.

Završnica projekta bila je humanitarna priredba u školskoj sportskoj dvorani na kojoj su nastupili finalisti Supertalenta Breakdance cluba Nexus iz Čakovca, i Rebecca Posavec, zatim Puhački orkestar Općine Donja Dubrava, mladi domaći pjevač Jerko Fabić, TS “Frankopani”Donja Dubrava, Mažoretkinje Kotoribe, Pjevački  zbor umirovljenika Donja Dubrava i KUD “Seljačka Sloga” Donja Dubrava, dok su program vodili učenici Klara i Ivan. Ravnatelj doma Milivoj Androlić rekao je da u toj ustanovi boravi tridesetak djece koja su ostala sama iz  Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-Križevačke županije i jedini je takvog tipa na području sjeverozapadne Hrvatske.

Na kraju priredbe organizatorice su zahvalile sponzorima, izvođačima, velikom broju posjetitelja i svima koji su pomogli da akcija u potpunosti uspije. – Prikupljeno je mnogo igračaka, školskog pribora i slatkiša. Na ulazu u dvoranu ljudi dobra srca darovali su 8.263.50 kuna, a samo za tu prigodu bio je privremeno otvoren i žiro račun. Hvala vam svima, stekle smo veliko životno iskustvo učinivši nešto plemenito i to nas čini sretnima. Danas je svijetlo pobijedilo tamu i drago nam je da u novu godinu ulazimo bogatiji činjenicom da smo nekome pomogli i učinili dobro djelo, poručile su studentice Ivona i Matea.

Na kraju su svi izvođači desetogodišnjem štićeniku doma Antoniju uz prigodan poklon otpjevali rođendansku pjesmu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije