na svoj imendan

666 STEPENICA Humanitarnu utrku za ‘Kolibriće’ istrčao Nikola Besedić iz DVD-a Čakovec

Međimurski vatrogasci redovne odlaze na to natjecanje u Zagreb, no zbog situacije s COVIDOM-19 ona je ovoga puta bila virtualnog karaktera i svaki sudionik je trebao sam odraditi, točnije otrčati 666 stepenica u svojoj sredini.

4. utrka pod nazivom ‘Zagreb Firefighter Stair Challenge’ u organizaciji zagrebačkih vatrogasaca ovoga puta je održana pod drugim okolnostima, ali istim pravilima. Utrka je bila humanitarnog karaktera jer su svi trčali za udrugu ‘Kolibrići’, djecu s različitim medicinskim dijagnozama koja ne mogu sama brinuti o sebi već njihovi roditelji 24-sata brinu o njima.

Na toj utrci redovito sudjeluju međimurski vatrogasci. Ovoga puta se zbog specifičnih okolnosti za utrku nisu pripremali i nisu sudjelovali. Ipak, zahvaljujući jednom neumornom i neponovljivom vatrogascu Vatroagasne zajednice Međimurske županije Nikoli Junioru Besediću iz Čakovca, kraj “med dvema vodami” utrci i humanosti je pružio ruku potpore.

Opisujući nam natjecanje, Nikola je rekao kako se ono održavalo u dvije kategorije – light i strong. Light je trčanje samo u zaštitnom odijelu, protupožarnim čizmama, rukavicama i kacigi, a strong je sve to i s izolacionim aparatom na leđima kroz koji se diše. Naš Nikica hrabrica je normalno izabrao strong utrku. 666 stepenica istračao je danas na svoj imendan u čakovečkom soliteru broj 9 za što je platio startninu od 160 kuna, novac koji će ići u blagajnu “Kolibrića”. 

– Postignuti rezultat, odnosno vrijeme nisu bitni jer kako vatrogasci pomažu drugima u njihovoj nevolji prilikom intervencija, vatrogasci se rado odazivaju i na ovakve humanitarne utrke kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebita. Držim da mi je to bila obveza kao čovjeka, a pogotovo vatrogasca – kazao je Nikola primajući čestitke začuđenih stanara i prolaznika.

Za kraj je rekao kako vjeruje u bolju zdravstvenu 2021. godinu da bi utrku mogao istrčati u Zagrebu na njenom ishodištu.

Nikice, čestitke u ime Međimuraca. Molimo te da nam ponoviš svoju krilaticu koja te čini posebnim? On će na to: – Vatrogasac jednom, vatrogasac zauvijek! Nikola je inače i profesionalni tajnik VZ Međimurske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije