Anonimna humanitarna akcija

DARIVANJE OD SRCA U tišini noći podijelili pakete potrebitima… Tko je to Međimurski pozoj?

Jutros nam je u inbox Facebooka stigla anonimna poruka da je noćas na području Međimurja netko anonimno darivao potrebite na samo Nikolinje, na poklonima je pisalo Pozoj, istraživali smo i naišli na Facebook stranicu Međimurski pozoj!

‘Činiti bezrazložna dobra djela djelotvoran je način da se osjeti radost davanja, a da se ne očekuje ništa zauzvrat. Najbolja metoda činjenja takvih djela jest činiti ih, a nikome ih ne spominjati.’ – i to je nešto čime se ekipa Međimurskog pozoja ravna jer kako smo uspjeli saznati pozoj je noćas obišao 12 međimurskih obitelji te 35-ero djece darivao na samo Nikolinje.

Znamo svi kako takve akcije nisu rijetkost, posebno u ovim blagdanskim danima, ali ono što je rijetkost je da uopće ničim ne žele dati do znanja tko su. Očito smatraju kako to niti nije bitno. I vjerojatno i nije koliko je bitna namjera ili kako su napisali na Facebook profilu Međimurski pozoj ‘možda nije puno, ali je sigurno od srca’.

Vjerujemo kako su zaista uspjeli vratiti osmijeh na lica i djece i njihovih roditelja i skrbnika te kako će se danas u Međimurju, na Nikolinje, udahnuti jedan novi optimizam. A Međimurskom pozoju, tko god da bili, želimo da nastave, da se ne zaustavljaju, a da mi svi Slijedimo dobra djela.

Preporučeno
Najnovije