Balet Petra Iljiča Čajkovskog 22. siječnja u Areni Varaždin

U nedjelju, 22. siječnja u Areni Varaždin gostovat će St. Petersburg državni balet na ledu s jednim od najljepših djela klasične baletne literature – baletom Uspavana ljepotica, Petra Iljiča Čajkovskog.

Bit će to prvi put da ovaj svjetski poznati ruski balet na ledu s ovim baletnim spektaklom gostuje u Hrvatskoj. U Zagrebu su nastupili s baletom Labuđe jezero.

St. Petersburg državni balet na ledu jedan je od bisera Rusije osnovan 1967. godine. Ova baletna skupina nudi pravi klasični balet s klasičnim baletnim kostimima a koji se izvodi na specijalnom klizalištu. Članovi baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku diljem svijeta, a dosad su imali više od 7 tisuća nastupa na rasprodanim najprestižnijim pozornicama diljem svijeta. Svaku predstavu ovog čuvenog ruskog baleta prati i bogata kostimografija i rasvjeta.

Državni balet na ledu iz St. Petersburga broji 100- tinjak plesača, a većina njih bili su vrhunski klizači u pojedinačnom te klizanju u parovima gdje su osvojili i brojne medalje.

St. Petersburg državni balet na ledu u Varaždin stiže čarobnim show-om – Uspavanom ljepoticom. U tom jedinstvenom glazbenom spektaklu, koji će zasigurno privući brojne ljubitelje klasičnog baleta, sudjelovat će 30-ak plesača klizača čuvenog ruskog državnog baleta na ledu.

Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Eventim (www.eventim.hr) te na sljedećim prodajnim mjestima:

VARAŽDIN: Caffe bar Time out, Koncertni ured, Rock Art Caffe i Caffe bar Barfly

ČAKOVEC: Caffe bar Arcus, Radio 1 i Mura Travel

PALOVEC: Domino bar


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije