MOLE ZA DONACIJE

OVO IZGLEDA ODLIČNO Međimurje dobiva atraktivnu motocross stazu!

Planirana duljina motocross staze je 1.400 metara, a pokraj nje dolaze i enduro elementi. Mole za pomoć oko radova

U Facebook grupi Enduro Čakovec osvanula je objava da su započeli s izgradnjom motocross staze u Strahonincu.

– Nakon dugo vremena počinje se slagati motocross staza u Čakovcu, na zemlji koju je na korištenje dala Općina Strahoninec Moto klubu Enduro Čakovec. Planirana duljina motocross staze je 1.400 metara, a pokraj motocross staze dolaze i enduro elementi – stoji na Facebook stranici Motocross staza Čakovec koja prati napredak radova.

Članovi Endura Čakovec su napravili lavovski dio posla, međusobno prikupili donacije i krenuli s radovima i to na terenu bivšeg odlagališta građevinskog otpada.

– Doslovno smo cijelu ‘džunglu’ posjekli, zaravnali teren, maknuli smeće i bilo je jako teško. Svaki dan brojimo sve više donatora, ima ljudi koji plaćaju donaciju, a nisu još ni kupili motor. Staza se nalazi u Strahonincu na bivšem deponiju. Dužina staze je 1.400 metara, a širina od 4 do 5 metra. Staza će biti prilagođena svima, svaki skok bude imao stol, pa onima koji će tek početi učiti neće biti problem.

Dobili smo donaciju od 450m3 zemlje koje mislimo krajem drugog tjedna dovesti na stazu, imamo iskusnu firmu iskopa koja je već radila motocross staze. Udaljenost je otprilike četiri kilometra i u istom selu je moguće voziti po poljskim putevima pa zato tražimo zainteresirane s traktorom, prikolicom i kipericom da se jave ako ima vremena i pomognu oko dovoza. Prilikom istovara čeka bager koji će odmah raditi skokove i puteve pa ako ima zainteresiranih molimo da nam se jave, poručili su.

Staza će biti prilagođena motocross i enduro, a u drugim radovima planiraju napraviti i poligon za super enduro koja bi pomogla svima endurasima. Ovo je poziv svima koji se žele maknuti, nešto novo započeti, a ne koristiti motocross za jurnjave po poljskim putevima i uništavanjem enduro puteva kojih i ovako imamo jako malo, njihova je poruka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije