Danas zajedno v svetomarskoj 'zemlici'

DA SE NE ZABORAVI Još jedan podsjetnik na Franju Horvata i Vladu Kovača iz Svete Marije

Listajući foto-građu od prije tri godine, tražeći snimku Franje Horvata Frenkija iz D. Mihaljevca, koji se sahranjen početkom ovog tjedana, naišli smo još jednu zanimljivu. Objavljujemo je kao podsjetnik na dvoje velikih Donjomihaljevčana koji su nas napustili lanjske i ove godine

Fotografije su snimljene na 2017. godine na proslavi 50. rođendana NK “Drava” Donji Mihaljevec. Okupili su se tamo svi živući koji su pisali klupsku povijest. Klub ih je zasluženo nagradio. Već tada nam je u objektiv “zapeo” jedan stariji gospodin i jedan uvijek mlađahan – Vlado Kovač Brac. Starijem je su tada bile 83 godine, o čijoj smo smrti pisali jučer, a mlađem Vladi tada je bila 61 godina.

Vlado Kovač je bio čovjek kojeg su znali amaterski glumci širom Hrvatske jer je među njima bio jedanod najboljih. Prije sedam godina bio je na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera proglašen najboljim. Znali su ga amaterski glumci širom Hrvatske jer je među njima bio jedan od najboljih. Od njega smo učili strast za životom, davati se duboko i istinski. Nažalost njega je bolest pokosila lani.

Obojica su bili vezani za NK “Dravu”, njima najdraži klub. Za Frenkija smo napisali jučer što i kako je sve “Dravi” dao. Vlado je bio igrač kluba, kasnije među čelnicima kluba, a potom i čovjek koji je, kada je trebalo stati na svečarsku pozornicu, govorio u ime kluba. Jedan od klupskih čelnika je netom kazao: – Kada ih danas vidim na ovoj fotografiji znam da će jedna takva povećana biti na jednom od zidova klupskih prostorija, među onima koji su pisali klupsku povijest. Oni su za sada danas zajedno pod zemljom groblja u Svetoj Mariji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije