Božićni sajam i Badnjak u Murskom Središću

Božićni sajam i Badnjak u Murskom Središću

Božićni sajam v Središću

U četvrtak, 22. prosinca u organizaciji grada Mursko Središće upriličen je drugi Božićni sajam u gradu. U prijepodnevnim satima bilo je petnaestak izlagača, a isto toliko i popodne kada je u 17 sati počeo program dječjih vrtića, OŠ Mursko Središće i tamburaša KUD Mura.

Vrijedene središćanske udruge ispekle su kolače, izradile božićne ukrase, a bilo je i kuhanog vina i čaja (sa i bez ruma). Uz okupljeno mnoštvo ljudi stigla su četiri Djeda Božićnjaka, te djeci podijelili slatkiše. To popodne je duh Božića bio u svakom srcu prisutnog građana.


Badnjak

Od ranih jutarnjih sati članovi ŠRD Mura, Društvo žena Mursko Središće, članovi NK “Rudara”, gradski komunalci počeli su pripremati ribice, šarane, kuhano vino i čaj, kako bi u devet sati bili spremni za “akciju”.

Već i prije pristizali su građani privučeni mirisom koji mami tako da je sve tamo do 12 sati bila gužva oko roštilja. Ispečeno je 110 kg papalina i šarana, popijeno puno kuhanog vina i čaja. Ovaj Badnjak su obogatili “Ulični svirači”, Jožek, Tomo i Patrik odsviravši oko dva sata Božićnih pjesama.

Već je dogovorena suradnja za drugu godinu. U ime grada organizatori se zahvaljuju svima koji su radili na organizaciji Badnjaka, a isto tako i na Božićnom sajmu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije