PREPOZNAT NJEGOV RAD

PRIZNANJE ZA ČAKOVČANCA Davor Vikert primio povelju ‘Srce sindikalne aktivnosti’

Posebno je bio angažiran oko referendumske inicijative '67 je previše', koja je u Međimurju polučila odlične rezultate

Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske raspisao je interni natječaj za dodjelu nagrade SSSH ‘Srce sindikalne aktivnosti’. Županijski povjerenik SSKH Međimurske županije, Vladimir Zadravec, u ime sindikalnih podružnica SSKH Međimurske županije za dodjelu nagrade je predložio Davora Vikerta.

– Davor Vikert rođen je 1966. godine, član je sindikata od 1985. godine, u sindikatu SSKH je od 1999. godine te je glavni povjerenik u GP Ekom d.o.o. Čakovec. Angažiran oko referendumske inicijative ’67 je previše’ od 27. travnja do 11. svibnja 2019. godine, član koordinacijskog tima za Međimursku županiju i koordinator za Grad Čakovec, član tima koji su uspjeli ‘posložiti’ dobru ekipu za sprovođenje prikupljanja potpisa za raspisivanje referendima i uz puno zalaganje i cjelodnevne akcije na štandovima polučili više nego izvrstan rezultat. 22.336 građana Međimurske županije, odnosno 25% građana Međimurja s pravom glasa, odnosno svaki četvrti građanin Međimurske županije dao je svoj potpis za referendum.

Za potrebe inicijative ’67 je previše0 koristio je godišnji odmor da bi se mogao maksimalno posvetiti inicijativi. Nakon završetka uspješne inicijative, sudjleovao je na skupovima SSSH gdje se analizirao referendum gdje je jasno i argumentirano iznosio svoje stavove i stavove onih čije su potpise prikupili. Inicijativa mu je i dalje bitna te na sindikalnim stranicama aktivno ‘kritizira’ odustajanje od referenduma jer je na tribini SSSH u Čakovcu iz ankete vidljivo da je čak 50% anketiranih izjavilo da se ne slaže s neodržavanjem referenduma.

Davor Vikert je obični mali sindikalni povjerenik, britkog je i oštrog jezika, radi jer voli raditi kao sindikalni aktivist, voli i želi se boriti za radnika, prilikom svojih istupanja ne stavlja sebe u prvi plan, iako to ponekad tako i ne ispada, aktivan je na društvenim mrežama gdje se uvijek zalaže za radnika sindikalista – napisao je Vladimir Zadravec u obrazloženju.

Kako nam je rekao Davor Vikert, prvo je bio iznenađen činjenicom da ga njegov sindikat predložio za Povelju i posebno je zahvalio svim kolegama iz Sindikata komunalaca i srodnih djelatnosti, a posebno predsjedniku Marku Masliću, koji je nažalost u međuvremenu preminuo, tajniku Radovanu Tadeju i županijskom povjereniku Vladimiru Zadravcu.

– Bilo mi je drago biti u konkurenciji za tu prestižnu sindikalnu nagradu i kad sam bio obaviješten da sam dobitnik Povelje, naravno da sam se osjećao sretnim, posebno ako se stvarno ne nadaš nečemu takvom. Drago mi je da je prepoznat taj nekakav doprinos u sindikalnom djelovanju i da usprkos tome što se često ne slažemo u pristupu nekim problemima na sindikalnoj sceni, s vodstvima sindikata ipak možemo o svemu otvoreno razgovarati i u neslaganju i da to ne predstavlja problem, što se dobro vidjelo i kroz ovu dodjelu ove Povelje – rekao nam je Vikert.

Istaknuo je da su referendumsku inicijativu ’67 je previše’ odradili na iznimnoj razini i da se tom prilikom pokazalo koliko je bitan sindikat kao organizacijski faktor na jednoj takvoj razini, rekao je misleći na referendume.

– Mi u Međimurju smo stvarno postigli izniman rezultat i tu zahvaljujem svim koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji istog. Posebno bih napomenuo Savu Šmitrana kao glavnog koordinatora i organizatora za Međimurje. Nažalost, brojke govore o padu članstva u sindikatima i stvara se pogrešna percepcija o samom Sindikatu zbog nekakvih negativnih konotacija koje nose pojedini lideri sindikalnih organizacija, ali bitno je shvatiti koliko je Sindikat izrazito bitan za zaštitu položaja radnika i rada i zato svaki član sindikata bi morao doživljavati sindikat kao mjesto u kojem je on kao jedinka najbitniji i kako ne postoje elite i ‘mali ljudi’ nego da samo solidarnost i hrabrost mogu sindikate vratiti na mjesto na kojem oni moraju biti – rekao je za kraj i zaključio da njemu ova Povelja puno znači te će mu biti poticaj za još veću razinu zalaganja unutar Sindikata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije