BICIKLIMA OD ČAKOVCA DO VUKOVARA

MEĐIMURCI SE SJEĆAJU Biciklima u čast poginulim i nestalim policajcima u obrani grada Vukovara

Na biciklima odvozili 300 kilometara za stradale prijatelje

I ove godine Policijska uprava međimurska, na inicijativu međimurskih dragovoljaca, branitelja Zasebne postrojbe Policijske uprave međimurske i varaždinske, organizirala je vožnju biciklima od Čakovca do Vukovara.

12. i 13. rujna biciklirali su treći put za redom u čast i na spomen poginulim i nestalim kolegama tijekom obrane grada Vukovara 1991. godine. Obzirom na pandemiju ovaj put i hje na put krenulo samo njih 8 biciklista, branitelji i supružnici. Ekipa mala ali složna i vrijedna, po lijepom i sunčanom vremenu odvozila je 300 kilometara u dva dana.

– U Vukovaru smo odali počast poginulim kolegama polaganjem svijeća i molitvom kod spomen ploča podignutim na spomen svim poginulim policajcima u obrani grada, na Ovčari i Memorijalnom groblju kod križa. Zadovoljni i ponosni što smo i ove godine usprkos svim teškoćama uspjeli odvoziti rutu od Čakovca do Vukovara u poslijepodnevnim satima se vraćamo svojim domovima – kaže Tomislav Horvat.

Osim dobre volje i želje da to ostvare kao i uvijek su imali pomoć dragih sponzora: Međimurske županije, općina Nedelišće i Donji Vidovec, u suradnji sa HVIDRA-om Prelog napisali su projekt koji je podržao Grad Prelog i doznačio im određena novčana sredstva. Vinarija Tomšić i Hotel Golf su se također odazvali njihovoj molbi. 

– Veliko hvala svima a posebno Policijskoj upravi međimurskoj koja uvijek ima razumijevanja kada se radi o održavanju spomena na naše poginule i nestale kolege. Zahvaljujem se i našim prijateljima i suborcima u Vukovaru koji nam svake godine organiziraju tuširanje i okrepu po dolasku u grad – poruka je za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije