Pomozite i uljepšajte Božić deveteročlanoj obitelji Huzjak iz Mačkovca

Pomozite i uljepšajte Božić deveteročlanoj obitelji Huzjak iz Mačkovca

Stisla zima, stisli se i najmanji članovi obitelji Huzjak. Mala peć na drva taman je dovoljna da zagrije dnevnu sobu u kojoj spavaju mama Martina (27), tata Mario (38), Luka (8), Lucija (5) i jednogodišnji blizanci Stjepan i Ema.

Najstarija Katarina (10) i šestogodišnja Lana spavaju u sobici pokraj, koju zagrijava grijalica. Za koji dan iz rodilišta stiže i najmlađi član obitelji, Sebastijan, rođen 2. prosinca. Martina se porodila mjesec i pol dana prerano, pa je mališan ostao u inkubatoru, u kojem nabire na težini, gram po gram…

Jedva čekamo da dođe doma, potrefilo se da to bude baš pred Božić – kaže Mario.

Veselje kvari neimaština koja se vidi u svakom kutku trošne kuće u Mačkovcu, u Ulici Brzić 8. I Mario i Martina su nezaposleni. On je godinama bio zidar, radio je i u prehrambenoj tvrtki u Čakovcu, no odnedavno je bez posla jer je postao tehnološki višak.  – Samouki sam zidar i radio bih bilo što, samo da prehranim obitelj – kaže.

Pomozite u nabavci drva ili financijski

Moli sve koji im mogu pomoći u nabavci drva za ogrjev, a dobro bi im došla i financijska pomoć. Žive od dječjih doplataka i porodiljne naknade, a plaćaju najam kuće, režije…

Za hranu imaju, a odjeću im je donio Caritas. Djeca su skromna, veli baka Biserka, koja im uskače po pomoć.

Na pitanje što bi poželjela od Djeda Božićnjaka, Katarina je spustila glavu i tek nakon nagovaranja rekla da bi voljela dobiti slatkiše. Svi koji žele uljepšati Božić obitelji Huzjak mogu im se javiti na telefon 040/500-318, ili ih posjetiti u Mačkovcu. Lako će ih pronaći, samo neka prate vesele dječje glasove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije