gdje su inspektori?

OPĆINA ŠTRIGOVA Koronavirus skrenuo pozornost sa zlatne žutice

- Imam osjećaj kako su se pojavom COVIDa19 fitosanitarni inspektori negdje 'sakrili' i ne izlaze na teren, ali niti ne odgovaraju na moje pozive i dopise - kaže komunalni redar

Komunalni redar Općine Štrigova Stjepan Pozderec, vrlo je nezadovoljan odnosom inspektora fitosanitarne službe prema zlatnoj žutici koja već nekoliko godina uništava štrigovske vinograde te kaže:

– Imam osjećaj kako su se pojavom COVIDa19 fitosanitarni inspektori negdje ‘sakrili’ i ne izlaze na teren, ali niti ne odgovaraju na moje pozive i dopise. Ne kritiziram, ali upozoravam kako to nije dobro jer zlatna žutica buja u napuštenim vinogradima o čemu smo inspekcija i ja dužni voditi brigu, naglašava Pozderec, koji dnevno obilazi velike vinogradarske površine u štrigovskom kraju.

Pozderec s druge strane pohvaljuje međimurske vinogradare, poglavito one okupljene u Društvu vinogradara i vinara ‘Hortus Croatiae’ koji skrbe o svojim vinogradima i iskorjenjuju oboljele trsove te svoje vinograde drže urednima.

Podsjećamo kako je Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske donijelo Akcijski plan za suzbijanje i sprečavanje širenja zlatne žutice za razdoblje 2018.-2021. godina u kojem je naglašena uloga, odnosno obveza fitosanitarne službe, odnosno njezinih inspektora.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije