NA MARINI U PRELOGU

U MEĐIMURJU LJETUJU AUSTRIJANCI Plaćaju samo 5.530 kuna godišnje za parcelu od sto kvadrata

Austrijanci su s godinama tu podigli prave male vikendice, ogradili ih i čak postavili tlakovce

Austrijski turisti povukli su se i s kontinentalnih mjesta za odmor. Na odredištu Marina u Prelogu, u Međimurskoj županiji, kućice za odmor zjape prazne, a još prošlog tjedna tu se odmaralo više obitelji. Odlazak Austrijanaca otvorio je i pitanje (ne)uređenosti tog područja.

Austrijanci su s godinama tu podigli prave male vikendice, ogradili ih i čak postavili – tlakovce. Reprezentativan prostor uz jezero i rijeku Dravu na tom dijelu izgleda kao neko divlje naselje. Večernji list je istražio kakva je sudbina te lokacije.

Na prostoru za odmor i rekreaciju u neposrednoj blizini objekta caffe bara Marina nalaze se 32 parcele koje se iznajmljuju na razdoblje od godine dana. Od te 32 parcele, u ovoj godini 21 je iznajmljena austrijskim državljanima, dok su preostale iznajmljene hrvatskim državljanima, kaže direktor tvrtke Marina Neven Hercigonja.

Proteklih godina bilo je, dodaje, i Mađara i Slovenaca. Svi oni sukladno potpisanim ugovorima godišnje plaćaju 5.530 kuna za pravo na korištenje zemljišta prosječne površine 100 kvadrata.

– Nakon višegodišnjih ustrajnih pokušaja, napokon smo protekle godine dobili suglasnost Županijskog ureda za prostorno planiranje i HEP-a, kao preduvjet za izmjenu Županijskog prostornog plana, čime bi se omogućilo formiranje kampa na prostoru inundacije, unutar nasipa. U trenutku prihvaćanja predloženih izmjena Županijskog prostornog plana od strane Županijske skupštine, bit će jasno definirani uvjeti i ustrojbeni oblik tog kampa, pa će se na temelju toga naplaćivati boravišna pristojba i obavljati prijava – pojašnjava direktor Hercigonja.

Ukoliko sve pođe po planu, unutar nasipa, otprilike na postojećoj lokaciji, bit će, otkriva, formiran kamp sa svom potrebnom infrastrukturom i uređenjem te s postojećim brojem smještajnih jedinica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije