TENOR I GLASOVIR

GLAZBENA POSLASTICA Filip Hozjak i Danijel Oto početkom rujna u CZK Čakovec

Međimurski slavuj, tenor Filip Hozjak iz Preloga i profesora klavira i korepeticije Danijel Oto zajedno će nastupiti u Centru za kulturu Čakovec u četvrtak, 3. rujna s početkom u 20 sati

Na programu će se naći Claude-Michel Schönberg, Teodor Cottrau, Francesco Paolo Tosti, Eduardo di Capua, Luigi Denza, Emmerich Kálmán, Josip Hatze i brojni drugi.

O GLAZBENICIMA:

Tenor Filip Hozjak polazio je Glazbenu školu u Varaždinu kod prof. Blanke Tkalčić, a studij pjevanja nastavio na Sveučilištu za glazbu i primijenjenu umjetnost u Grazu u klasi prof. Ulfa Bästleina. Nakon godinu dana vratio se u Hrvatsku te upisao studij pjevanja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u klasi prof. Berislava Jerkovića.

Diplomirao je u lipnju 2016. godine te trenutno radi u Hrvatskome narodnom kazalištu u Osijeku. Krajem 2012. sudjelovao je na Natjecanju “Lazar Jovanović” u Beogradu, gdje je osvojio prvu nagradu. Prije pet godina na Međunarodnom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku također je osvojio prvu nagradu te posebnu nagradu kao apsolutni pobjednik treće kategorije.

U svibnju 2014. na istome natjecanju osvojio je prvu nagradu u solističkom dijelu, kao i prvu te posebnu nagradu za apsolutnog pobjednika u kategoriji opernih ansambala (s baritonom Borisom Šilijem). Iste godine primio je Rektorovu nagradu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Uspješno je debitirao 2013. godine ulogom Rinuccija u operi “Gianni Schicchi” u Osijeku u koprodukciji umjetničkih akademija Osijeka i Novog Sada. Iduće godine istaknuo se dvjema ulogama, i to u mjuziklu “Les Misérables” (“Jadnici”) ulogom Enjolrasa te u opereti “Šišmiš” ulogom Eisensteina, a 2015. je ostvario zapaženu ulogu Ferranda u Mozartovoj operi “Cosi fan tutte”. Iste godine osvaja prvu nagradu te posebnu nagradu kao apsolutni pobjednik u kategoriji mjuzikla na Natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku.

Kaže da mu je 2016. godinu posebno obilježila uloga Nemorina u Donizettijevoj operi “L’elisir d’amore” (“Ljubavni napitak”). U svibnju 2017. debitirao je u Hrvatskome narodnom kazalištu u Osijeku ulogom Luisa Philippea u opereti “Bajadera” te ulogom Ruiza u Verdijevu remek-djelu “Trubadur”. Nakon toga predstavio se glavnom ulogom odvjetnika Siedlera u opereti “Kod bijelog konja”. U novoj produkciji “Les Misérablesa”, postavljenoj na sceni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, otpjevao je ulogu Mariusa.

Dosad je zabilježio niz nastupa diljem Hrvatske, kao i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini,
Srbiji, Mađarskoj, Italiji i Makedoniji. Ulaskom u sastav “Četiri tenora” pridružio se atraktivnoj i popularnoj zvjezdanoj postavi koju čine Đani Stipaničev, Vladimir Garić i Marko Pecotić.
Danijel Oto završio je Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi pijanista i pedagoga prof. Vladimira Krpana, gdje je diplomirao s najvišim ocjenama 2009. godine. Redovito se usavršavao na klavirskim seminarima i seminarima komorne glazbe kod eminentnih pedagoga, a neki od njih su: P. Eicher, F. Scala, N. Flores, V. Krpan, K. Krasnitski, G. Apostolova (lied) i E. J. Kim.

Kao korepetitor je surađivao s mnogim renomiranim glazbenicima, nastupao s Varaždinskim komornim orkestrom, sudjelovao u projektima koji su u dva navrata bili nominirani za diskografsku nagradu ”Porin ” u kategoriji klasične glazbe. Nastupao u mnogim dvoranama u domovini i inozemstvu.

Redovito je angažiran kao službeni korepetitor međunarodnih natjecanja te kao član ocjenjivačkog suda na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Pedagoškim radom bavi se od 2008. godine, a trenutno radi kao profesor klavira i korepeticije u Glazbenoj školi u Varaždinu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije