ZAJEDNO POLA STOLJEĆA

ZLATNI PIR Rozalija i Pavao Horvat iz Draškovca žive u ljubavi punih 50 godina!

50 godina su zajedno, Rozalija (r. Horvat) i Pavao Horvat (74) iz Draškovca. Naglasak na 'zajedno' jer je bilo svega za života. Baš doslovno im je život izgledao kao one riječi - i u dobu i u zlu - kaže njihova kći Anita Vadas

– Uz to mama će imati za koji dan 70 godina življenja – s ponosom će kćerka i dodaje kako se mama dobro drži uz sve boleštine koje ima. Brak im je podario dvije kćeri, spomenutu Anitu i Pavicu, a one njima unuka Nimaia i unuke Saru, Angelinu i Agatu.


Anita će reći kako oni, u odnosu na nju, imaju različite životne vrijednosti. Često tata komentira meni i sestri da nas nije tako učio jer radimo drugačije nego li bi on reći će Anita i dodati:

– Moji mama i tata su meni učitelji koji me uče da budem sve što oni nisu. Kontraš sam, pa sam valjda i birala takve roditelje koji trpe sve ono što sam ja, a ne oni i zato nama bliski ljudi služe tome da kroz život učimo i postajemo najbolja verzija sebe, bruseći se poput dijamanta. Što se više brusimo, to sjajnije sjajimo. Nitko ne kaže da je lako. No, na kraju života ćemo zbrojiti rezultate koliko smo mudro koristili ovaj ljudski oblik života – poručit će Anita izražavajući ponos na prvih 50 bračnih ljeta svoje mame i tate.

Mamu u mjestu zovu Ruža, a tata je poznat kao Pavel. Dodat ćemo i to kako je on mlađi brat Đure Horvata, vlasnika Tehnixa iz Donjeg Kraljevca i jednog od najpoznatijih hrvatskih gospodarstvenika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije