sjećanje na sve žrtve

FOTO U Macincu i grobištu Sep obilježen Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima

Josip Kolarić, predsjednik društva naglasio je da i ove, kao prethodnih godina, na ovaj dan sjećamo se svih žrtava a posebno žrtvama grobišta Sep

U organizaciji Društva za žrtve rata i poraća Međimurske županije danas (22. kolovoza) je u Macincu odana počast za sve poginule u 2. svjetskom ratu i poraću. Posebno je odana počast za žrtve koje su iskopane u Sepu na grobištu u Gornjem Hrašćanu.

Kao i svake godine u župnoj crkvi u Macincu održana je sveta misa. Misu je uz pratnju njihovog župnog zbora predvodio župnik velečasni Stjepan Markušić. Nakon svete mise na grobištu Sep održana je molitva te su položeni vijenac i svijeće za sve ubijene.

Josip Kolarić, predsjednik društva naglasio je da i ove, kao prethodnih godina, na ovaj dan sjećamo se svih žrtava a posebno žrtvama grobišta ,,Sep”.

– Žrtve su na ovom grobištu eskumirane 2009. a pokopane 2010.godine. Na ovom grobištu pokopani su: slikar Josip Horvat, pjesnik Vinko Kos, skladatelj Mirko Kolarić, dr.Katarina Vojvoda, pukovnik Dragutin Perko, svećenik Jakob Ladić, Miroslav Grđan, Ivan Mađarić, Franjo Perčić, Ivan Perhoč, Hinko Kroderr, Josip Lesjak te mnogih drugih znanih i neznanih međimurskih žrtava totalitarnih bezumlja čije su kosti rasute od Štrigove do Kotoribe – rekao je Kolarić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije