Škanjac došao u prave ruke

SPASILI PTICU Radnici pronašli ranjenu pticu, u pomoć priskočio lovnik Stanko Vugrinčić

Radnici na održavanju kanalske mreže u Kotoribi naišli su na ranjenu, čudnu i za njih rijetku viđenu pticu. U pomoć su pozvali lovnika Stanka Vugrinčića iz LD ‘Jarebica’ Kotoriba koji je pticu odnio kući pruživši joj priliku za oporavak.

Lovnik je rekao kako je riječ o ptici grabljivici, Škanjcu koja zbog ozljeda nije mogla letjeti, a kamo li loviti. Poučio nas je kako je riječ o ptici koja je, nakon Vjetruše, druga najrasprostranija grabljivica na ovim prostorima.

Gnijezda gradi na rubu šuma i voli obitavati na vlažnim staništima. Hrani se uglavnom malim sisavcima, ali zna loviti gmazove, vodozemce, insekte, beskičmenjake, mlade ptice, voluharice, miševe i gujavice pa stoga i ne čudi što je grabljivica ovdje pronađena.

– Pticu sam odnio kući kako bi je prvo nahranio, pružio joj utočište. Prvo sam joj dao svježe meso koje je ‘upalilo’. Gladna ptica je pojela sve ponuđeno pa se nadam se da će preživjet i oporaviti i nakon toga ponovno poletjeti u nebeske visine – rekao je optimistički vjerujući kako će to biti kroz dva, tri tjedna.

Ovo pišemo kako bi prije svega pohvalili djelatnike koji nisu okrenuli leđa bespomoćnoj ptici i okrenuli se svome poslu, a pohvale zaslužuje humani lovac Stanislav. Konačno, njemu je humanost u krvi jer je vatrogasac, predsjednik mjesnog DVD-a, a profesionalno zaposlen u JVP Čakovec.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije