Održana projekcija edukativno promotivnog filma “Uključi me”

Održana projekcija edukativno promotivnog filma “Uključi me”

U petak, 9. prosinca 2011. s početkom u 11 sati održana je premijerna projekcija edukativno promotivnog filma “Uključi me” nastalog u sklopu istoimenog projekta Udruge Zora.
Projekt “Uključi me” financijski je podržan od Europskog instrumenta za demokratizaciju i ljudska prava, a sufinancira ga Međimurska županija.

Filipa Blažon, voditeljica projekta ukratko je predstavila film, tko je u njegovoj izradi sudjelovao i koji mu je cilj. Film prati tijek samog projekta te tako prikazuje njegove glavne aktivnosti: Edukativne radionice, Kampanju 1000 lica “Reci DA za…”, dvojezičnu brošuru o ljudskim pravima, izložbu 30 najboljih fotografija nastalih u Kampanji “Reci DA za…”.

Pogledajte film “Uključi me”

U filmu su također izjave korisnika projekta, njihovo osobno viđenje projekta i njihovi planovi za budućnost. Svi sudionici dobili su po primjerak filma i dvojezične brošure. Nakon premijere, bio je upriličen domjenak.

Cilj projekta, kao i edukativno promotivnog filma “Uključi me”, je ostvariti integraciju srednjoškolaca romske i hrvatske nacionalnosti u Međimurskoj županiji kroz zajedničke edukativne aktivnosti, njihovo osnaživanje i pružanje jednakih mogućnosti za uključivanje u lokalnu zajednicu.

Filmom žele potaknuti promjenu, naglasiti pozitivne primjere pojedinaca, te ukazati da se kroz upoznavanje i razvoj povjerenja najbolje oslabljuju međusobne predrasude i stereotipi.

Kako bi ideju filma približili široj javnosti Republike Hrvatske, počelo je prikazivanje filma na lokalnim TV kućama: Srce TV, VTV, Jabuka TV, Net TV, Kanal RI, Z1 kojima se Udruga ovim putem od srca zahvaljuje na podršci.

Također, od sljedećeg tjedna početi će prikazivanje filma po srednjim školama u Međimurju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije