Krađe diljem Međimurja: U Šenkovcu krao pa ga uhvatila policija

Krađe diljem Međimurja: U Šenkovcu krao pa ga uhvatila policija

Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest građana da je u Šenkovcu u Ulici Maršala Tita u tijeku provala u kuću.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u Šenkovcu, u Ulici Maršala Tita, 9. prosinca oko 23 sati, 30-godišnjak iz Orehovice podesnim predmetom nasilno otvorio vrata obiteljske kuće, a zatim je ušao u unutrašnjost gdje je ispreturao stvari, ali je u dovršenju kaznenog djela spriječen dolaskom policijskih službenika.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna. Počinitelj je uhićen i uz kaznenu prijavu prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu.

Krađe u Gornjem Kuršancu, Čakovcu, Železnoj Gori, Draškovcu, Svetom Martinu na Muri, Ivanovcu i kod Preloga

U Gornjem Kuršancu, u Čakovečkoj ulici, 9. prosinca od 17 do 19.15 sati,  nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio kožnu jaknu, sportsku  torbu, patike i dva pokrivača za krevet. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U Čakovcu, u Ulici Otona Župančića, 9. prosinca oko 19 sati, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio dva novčanika sa domaćim novcem, osobnim dokumentima i bankomat karticama. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Također u Čakovcu, u Ulici A. Schuiltesa, 9. prosinca od 11.15 do 12.45 sati, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije jedne od udruga, tako da je tjelesnom snagom nasilno otvorio vrata, a zatim je ušao u unutrašnjost odakle nije ništa otuđio. Materijalna šteta procjenjuje se na više od tisuću kuna. 
                                                                            

U Železnoj Gori, 8./9. prosinca od 23.15 do 06.30 sati, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekat privatnog poduzeća, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio vrata, a zatim iz unutrašnjosti otuđio domaći novac. Potom je nasilno iz dva aparata za igru otuđio domaći novac. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U Draškovcu, u Draškovićevoj ulici, 9./10. prosinca od 23.30 do 6.45 sati, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekat privatnog poduzeća, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio vrata, a zatim iz unutrašnjosti otuđio domaći novac, nekoliko kutija cigareta i jednu bocu alkoholnog pića.

Potom je nasilno iz aparata za igru otuđio domaći novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više od tisuću kuna.

U Svetom Martinu na Muri, u Ulici Marof, 11./10. prosinca od 12 do 8 sati, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio vrata, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio motornu pilu. Materijalna šteta procjenjuje se na više od tisuću kuna.

U Ivanovcu, u Ulici Josipa Broza, 10. prosinca od 2 do 5.30 sati nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekat privatnog poduzeća, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio vrata, a zatim iz unutrašnjosti otuđio nekoliko kutija cigareta. Također je nasilno otvorio tri aparata za igru odakle je otuđio domaći novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više od deset tisuća kuna.

U Čakovcu, u Ulici Koče Racina, u razdoblju od 5. do 11. prosinca, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, tako da je podesnim predmetom nasilno otvorio prozor, a zatim je iz unutrašnjosti otuđio motornu pilu, trimer, pribor za jelo i zlatni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na više od deset tisuća kuna.

Na izletištu “Marina”, u blizini grada Preloga, u razdoblju od 15. listopada do 10. prosinca, nepoznati počinitelj otuđio je metalni čamac koji se bio lancem vezan za  metalni stupić. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv svih počinitelja slijedi podnošenje kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije