Sveti Martin na Muri

DANI TURIZMA Udruga voćara, vinogradara i povrćara organizira tradicionalni pohod po goricama

Pohod će biti 8. kolovoza, a započinje na poznatom brijegu Vencu od 15 sati

Neće ovogodišnji Dani turizma Općine Sveti Martin na Muri proći bez tradicionalnog Pohoda po svetomartinskim vinogradima i voćnjacima, kojeg po 16. puta za redom organizira Udruga voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri. 

Njezin predsjednik i idejnik ovog pohoda Mladen Dobranić izvješćuje kako će pohod biti 8. kolovoza, a započeti će na planetarno poznatom brijegu Vencu od 15 sati. Kada se okupe, sudionici će uzeti ljetne kape, tobolce s čašama i potom krenuti u obilazak nekoliko vinskih klijeti i podruma. 

Pohodit će se klijeti i podrumi Zlatka Jambrovića, Ivana Novaka, Kristijana Sobočana te Milana i Zdravka Tišljarića. Završetak pohoda je kod Župnog podruma na Vencu gdje će svi biti pogošćeni bogračem kojeg će spremiti Josip Rožman, te se nastaviti družiti uz poznate glazbenike Augustina Dvanajščaka i Dragutina Brežnjaka, naravno i razgovarati o stanju u voćarstvu i vinogradarstvu.

Dobranić naglašava kako opasnosti od korona virusa neće biti i poziva sve ljude koji cijene prirodu, društvo i dobru kapljicu da već sada u svojem kalendaru zaokruže 8. kolovoza i dođu u idiličan svetomartisnki krajolik.

Kako je to izgledalo prošlih pohoda, pogledajte na fotografijama!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije