SVETI MARTIN NA MURI

DAVID NOVINŠČAK ‘Turista je manje, ali očekujemo lijepo i zabavno ljeto’

Rješenje za spas ovogodišnje turističke sezone vdimo u stalnoj komunikaciji i dostupnosti informacija našim tradicionalnim kako i potencijalnim gostima i turistima, naglašava Novinščak

Kako je sada špica ili vrh turističke sezone u Hrvatskoj, pitamo Davida Novinščaka iz Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, kakva je situacija u ovoj međimurskoj turističkoj brilijantini i koliko to ljudi boravi u svetomartinskom kraju.

– Govoriti o dosadašnjoj turističkoj sezoni u našem kraju, zaista je nezahvalno, jer puno je nepoznanica o kojima možemo samo razmišljati. U odnosu na 2019. turističku godinu u našem kraju je do 17. srpnja boravilo 69.724 gostiju, a ove godine do dana današnjeg imamo svega 36.870 turista, odnosno toliko noćenja. To je za nas velikih 31.104 manje gostiju. Rješenje za spas ovogodišnje turističke sezone vdimo u stalnoj komunikaciji i dostupnosti informacija našim tradicionalnim kako i potencijalnim gostima i turistima, naglašava Novinščak. Dodaje Novinščak, kako se određeni broj gostiju očekuje 1. kolovoza na Festivalu suvremene književnosti MURAKON, te 8. kolovoza na Klasiku uz Muru, no to sigurno neće ako govorimo o brojevima biti nešto veliko

Najviša zaštita od COVID-a 19

– Što se tiče područja Turističke zajednice općine Sveti Martin na Muri mogu reći kako smo lokalnim turitičko-ugostiteljskim svi bili spremni na dolazak toplijih dana i prihvat domaćih i stranih gostiju, te nakon povećanja investicija u smještajne objekte i kvalitetnije sadržaje biti još konkurentniji. Na žalost došla je pandemija COVID19 i planovi su odgođeni, aktivnosti su a kratko stale i svi smo doživjeli određenu dozu šoka i straha.

Trenutno ima turista koji se suzdržavaju od putovanja bilo iz sigurnosnih, bilo iz financijskih razloga. Ali, ima i onih koji su željni putovanja i izlazaka i koje smo mi spremni prihvatiti i ugostiti prema najvišim standardima zaštite od COVID-a 19.

Međimurje daje više s kuponom

– U sklopu kampanje ‘Međimurje daje više’ s ostalim čimbenicama mi dajemo uistinu više. Tako Toplice Sveti Martin (LifeClass) kao generator turizma u našem kraju šalju veliki broj gostiju koji kao nositelji kupona redovito posjećuju partnere u kompaniji. To nam donosi win-win situaciju gdje imamo zadovoljne posjetitelje koji zaista mnogo toga mogu dobiti besplatno, a s druge strane imamo partnere koji na ovaj način uz minimalan trošak mogu promovirati svoje usluge i proizvode.

Pozivam sve nositelje kupona da posjete web stranicu ‘Međimurje daje više’ ili se jave direktno u svetomartinski Ured Turističke zajednice kako bi se dodatno informirali o ponuditeljima usluga (prelijepo uređeni apartmani i kuće za odmor) i uvjetima po kojima mogu iskoristiti kupone na području Svetog Martina na Muri, prisnažuje David Novinščka, direktor Ureda Turističke zajednice Općine Sveti martin na Muri, koji ljudstvo poziva u Sveti Martin na Muri i njegovu okolici gdje se ljetni odmor može provesti lijepo, ugodno i primjereno novčanim mogućnostima svakog turiste ili gosta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije