UPISI U SREDNJE

NA POPISU I MEĐIMURJE Pogledajte koje su škole upisali najbolji osmaši diljem Hrvatske

Za osmaše diljem Hrvatske završava ljetni rok upisa u srednje škole. Mogućnost odabira programa u kojem će nastaviti svoje školovanje na višoj razini zaključana je u srijedu

Do 22. srpnja učenici su mogli online prijavljivati srednjoškolske programe koje žele upisati, a u srijedu je započelo ispisivanje prijavnica koje učenici moraju osobno ili elektronskim putem dostaviti razredniku do 24. srpnja 2020. godine u 15:00 sati.

Gimnazije koje su upisivali najbolji

Kada je riječ o gimnazijama, prema podacima koje smo zatražili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, najviši prosječan broj bodova imaju upisani u pri,doslovno-matematičku gimnaziji I. gimnazije Zagreb. Prosječan broj bodova upisanih u taj program je 80,63.

Isti program XV. gimnazije Zagreb nalazi se na drugom mjestu ljestvice programa koje su upisivali najbolji – prosjek bodova upisanih je 80,35. Prirodoslovna gimnazija u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga Zagreb na trećem je mjestu po prosjeku bodova upisanih, koji iznosi 80,28, javlja srednja.hr

Strukovne škole koje su upisivali najbolji

Kada je riječ o strukovnim školama koje su upisivali učenici s najvišim brojem bodova, na vrhu ljestvice nalazi se program farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi Osijek. Prosječan broj bodova upisanih u taj program je 79,57.

Isti program, ali Zdravstvenog učilišta u Zagrebu, drugi je po prosjeku bodova upisanih, a on iznosi 78,99. Dentalni tehničar/ka na istom učilištu treći je strukovni smjer kojeg su upisivali najbolji osmaši, s prosjekom bodova upisanih od 78,03. Isti prosječan broj bodova imaju upisani u program farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi Rijeka.

Na 17. mjestu nalazi se Tehnička škola Čakovec s programom Tehničar za računalstvo.

Popise 20 gimnazija i strukovnih škola koje su najpoželjnije prema omjeru kvote i broja kandidata kojima je to prvi izbor, možete vidjeti ovdje.

Među njima se na 16. mjestu nalazi i Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije