Sveti Martin na Muri: Susret s akademikom Radoslavom Katičićem

Sveti Martin na Muri: Susret s akademikom Radoslavom Katičićem

U utorak, 6. prosinca 2011. godine u posjet Općini Sveti Martin na Muri došao je akademik Radoslav Katičić. Akademik Katičić, jedno od najistaknutijih imena intelektualnog, znanstvenog i akademskog svijeta u Hrvatskoj, ali i Europi, izrazio je želju da bolje upozna Gornje Međimurje.

Posjet je organizirala i omogućila obitelj Bajuk, osobito Lidija Bajuk kao jedna od najvećih promicateljica međimurske kulture. U Općini su ga dočekali u svečanom prijemu načelnik Franjo Makovec, vlč. Ivan Herceg i prof. povijesti i arheologije Petra Novinščak.

Ovo je bio njegov prvi posjet općini Sv. Martin na Muri, a najviše ga je zanimala granica s Republikom Slovenijom, te povijesni prikaz mjesta i posjet crkvi sv. Martina biskupa. Iznimna je čast bila ugostiti osobu ovakvog znanstvenog i osobnog značaja i u ugodnom razgovoru upoznati ga s najznačajnijim osobitostima našeg kraja.

Sv. Martin na Muri našao se na popisu zbog zanimljive povijesne i etnološke baštine.
Toga je dana akademik posjetio i općinu Štrigovu i Državni arhiv, općinu Sv. Juraj na Bregu, a dan ranije u prostorima Matice hrvatske održana je promocija njegova tri djela: Božanski boj, Zeleni lug i Gazdarica na vratima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije