Predavanje: Razvitak javnog prijevoza u funkciji održivog razvoja

Predavanje: Razvitak javnog prijevoza u funkciji održivog razvoja

Možemo li zamisliti budućnost koja bi se oslanjala manje na automobil, a više na javni prijevoz? Kako brojne ekološke, energetske, prostorne i infrastrukturne prednosti javnog prijevoza utječu na društvo u cjelini?

O tim pitanjima, o održivim konceptima javnog prijevoza s najboljim praksama iz svijeta i projektu integriranog javnog prijevoza u sjevernoj Hrvatskoj, dođite čuti i prodiskutirati s Antom Klečinom iz Saveza za željeznicu.


>>> Predavanje će se održati u ponedjeljak, 12. prosinca 2011. u 18 sati, Autonomni centar – ACT, Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa

Savez za željeznicu nevladina je i neprofina organizacija koja se zalaže za napredak željezničkog i ostalog javnog prijevoza. Aktivnosti koje teže prema povećanju željezničkog i ostalog javnog prijevoza, bicikliranja i pješačenja i istodobnom smanjenju individualnog prijevoza temelji na preporukama europskih i nacionalnih dokumenata i strategija.

Sve to utemeljeno je na realno zasnovanim težnjama da se smanje emisije CO2, poveća energetska učinkovitost prometa, smanje nesreće i ostali negativni utjecaji koje promet ima. Razvijeni koncepti javnog prijevoza uklapaju se u vizije održivog razvoja.

Savez za željeznicu aktivni je partner je jednom EU i nekoliko nacionalnih projekata, a uskoro bi mogao postati aktivan u još nekoliko novih EU projekata na čijoj pripremi radi aktivno s međunarodnim partnerima. Više o Savezu možete pronaći na www.szz.hr.

Ante Klečina, voditelj je EU projekta u Savezu za željeznicu. U Savezu osim na projektima aktivno radi i kao novinar za njihovu web stranicu, te kao dopisnik lista Hrvatskih željeznica “Željezničar”, te povremeno nekih stranih prometnih publikacija i web siteova.

Autor je nekoliko stručnih radova vezanih uz integrirani prijevoz roba i putnika. Ljubitelj željeznice i putovanja željeznicom. Amater fotograf koji također mnogo fotografira željeznicu i putovanja.


Neke od Antinih fotografija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije