divlja odlagališta otpada

OPĆINA SELNICA Otpad dovoze među obiteljske kuće, privremeno rješenje je rampa uz odlagalište

Načelnik poziva mještane da zapišu registarsku tablicu vozila kojim je ilegalno dopremljen otpad i to jave komunalnom redaru koji će postupiti po zakonu

Divlja odlagališta smeća i otpada na području Općine Selnica postoje i dalje, premda se vjerovalo kako je uspostavom organiziranog odvoza kućnog otpada i smeća taj problem riješen.

Nasuprot nesavjesnim ljudima koji otpad ostavljaju gdje im se sviđa, ima i onih kojima to smeta. Jedan od njih je i Kruno Živčec (na slici prvi s lijeve strane), član Općinskog vijeća Selnica.

Živčec je na 26. sjednici Općinskog vijeća Selnice upozorio na divlje odlagalište ‘kod Topolka’ uz Županijsku cestu Zebanec-Plešivica u blizini obiteljskih kuća i gospodarskih objekata, te je pitao općinskog načelnika Ervina Vičevića što općina kani poduzeti po tom pitanju.

Načelnik je kazao kako bi se problem riješio da nisu nastupile poteškoće izazvane pandemijom COVID-19 pak se od sanacije koja će općinu koštati 16 tisuća kuna privremeno odustalo. Stoga će uskoro na kritičnom mjestu biti postavljena rampa i lanac uz odlagalište.
Vičević poziva ljudstvo da zapiše registarsku tablicu vozila kojim je ilegalno dopremljen otpad i to jave komunalnom redaru koji će postupiti po zakonu.

Živčec se složio da se privremeno postavi lanac uz odlagalište, ali i traži da se ono sanira i trajno onemogući nesavjesnim ljudima da svoj otpad dovoze tamo gdje on ne spada i čini zlo ljudstvu, životinjama i prirodi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije