Grad Prelog slavi svoj dan

Grad Prelog slavi svoj dan

Grad Prelog danas, 6. prosinca, slavi svoj dan. Podsjetnik je to na 1264. godinu, kad se prvi put spominje ime Prelog. Prilika je to da se podsjeti na investicije koje su obilježile 2011. godinu. Najveći bio je projekt uređenja prostora između Doma kulture i Gradske kavane Lovac.

Cijela je investicija stajala tri milijuna kuna. Grad Prelog je krenuo i u sanaciju svih odlagališta na području grada. Dosad su sanirana sva odlagališta po mjesnim odborima, a preostalo je najveće odlagalište komunalnog otpada “Gorice” u Prelogu, gdje su radovi započeti prije godinu dana pred završetkom. Radove zajednički financiraju Grad Prelog s 40 i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 60 posto, a ugovorena cijena je oko dva i pol milijuna kuna.

U tijeku su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora u dijelu ulice Kralja Zvonimira i Industrijske zone u Prelogu. Radi se o investiciji Međimurskih voda, Hrvatskih cesta i Grada Preloga. Nakon izgradnje kanalizacije rekonstruirana je državna cesta D20 na potezu od Kapelice kod Veterinarske stanice Prelog do izlaza iz Preloga. Uređena je i javna površina, izgrađene pješačko-biciklističke staze.

Vrijednost prve faze projekta iznosi oko sedam milijuna kuna. U tijeku su radovi na izgradnji prometnica i kanalizacije u dijelu naselja Novi Jug u Prelogu, a vrijednost je 3,8 milijuna kuna. Radovi se izvode po fazama, a predviđeni završetak radova je 31. prosinca 2013. godine.

Završeni su radovi na izvedbi pješačkih staza na dionici – spoj rotor Sajmišna ulica sa Ludbreškom ulicom (dio ulice Kneza Domagoja) u Prelogu. Ukupna vrijednost radova iznosi 533.000 kuna. Radove zajednički financiraju Grad Prelog i Županijska uprava za ceste. U tijeku su radovi na izgradnji sportsko rekreacijskog centra s pratećim sadržajima na području DPU Sportsko – rekreacijskog centra južno od ulice Matije Gupca u Prelogu.

Ovih dana Međimurske vode d.o.o. raspisat će natječaj za izradu projektne dokumentacije za kanalizacijsku mrežu naselja na području Grada Preloga (Prelog, Čehovec, Otok, Cirkovljan, Oporovec, Draškovec, Hemuševec i Čukovec).

Radi se o razdjelnom sustavu kanalizacijske mreže, a Grad Prelog sufinancirat će cijeli projekt. Nakon obnove Glavne 35, Grad Prelog ide u rekonstrukciju bivše upravne zgrade u Glavnoj 33. Projektom rekonstrukcije predviđena je prenamjena u Kulturni centar s knjižnicom i čitaonicom u prizemlju, galerijskim prostorom na katu i multimedijalnim prostorom u potkrovlju.

Grad je pokrenuo postupak javne nabave radova, a ponude će se otvoriti 14. prosinca. Grad je 11. srpnja s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva sklopio ugovor o zajedničkom financiranju projekta. Uz te, obavljeno je više manjih radova na području cijelog Grada.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije