DUGOGODIŠNJA TRADICIJA

ŠTRIGOVA Prvi puta nije svečano obilježen Dan Općine, velika proslava ipak na Jeronimovo

Dan Općine Štrigova najvjerojatnije ili gotovo sigurno biti će proslavljen uz blagdan Svetog Jeronima, 30. rujna

– Zbog pandemije korona virusa (COVID19) i svega što je na to navezano, nismo išli na proslavu Dana općine u vrijeme kako smo to imali do sada. Vjerujem kako ćemo sve to još svečanije proslaviti na blagdan Svetog Jeronima, 30. rujna, kaže Stanislav Rebernik, općinski načelnik.

Svi koji pratimo zbivanja u Općini Štrigova, kao i oni koji često pohode ovu ‘hrvatsku vinsku prijestolnicu’, primijetili su kako minulog vikenda nije bilo tradicionalne i
dugoljetne proslave niti obilježavanja Dana općine Štrigova, koji se redovito događao u vikendu prije blagdana Marije Magdalene, patronice štrigovske župe.

Razlozi su opće poznati, što je stanje vezano uz pandemiju korona virusa, a
time samim i besmislenost okupljanja velikog broja ljudi na jednom prostoru. Danas nam je općinski načelnik Stanislav Rebernik kazao kako će Dan Općine Štrigova najvjerojatnije ili gotovo sigurno biti uz blagdan Svetog Jeronima, 30. rujna, kada će se svečano obilježiti i 1600.obljetnica smrti sveca u čiji spomen u Štrigovi postoji prelijepa
crkva s dva zvonika.
Uz taj događaj trebalo bi biti i otvorenje adaptiranog i modernog Društvenog doma, te se označiti početak ovogodišnje berbe grožđa iz kojeg će nastati mnoga vrhunska vina, istinski simbol i vrijednost broj jedan ove lijepe i pitome sredine.

Isto tako neće biti tradicionalnih događanja u sklopu ‘Štrigovskih noći’, jer rizici su veliki, tako da je Umjetnička kolonija za sada odrađeni dio toga programa, a sve drugo zavisi o propisima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije