BRAVO

OPĆINA SVETA MARIJA I ove godine zaslužili peticu za proračunsku transparentnost

Priznanje koje će krasiti nove službene prostorije

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica (županija, gradova i općina) koje je provedeno od studenog 2019. do ožujka 2020. godine.

“U Međimurskoj županiji ocjenom 5 ocijenjeni su gradovi Mursko Središće i Prelog, te 10 općina, od kojih posebno izdvajamo Općinu Sveta Marija koja je transparentno na svojim stranicama istaknula sve dokumente vezane uz planiranje i izvršavanje svojeg proračuna. Čestitamo kolegama iz Grada Mursko Središće, Grada Preloga te općine: Dekanovec, Donji Vidovec, Kotoriba, Nedelišće, Orehovica, Selnica, Mala Subotica, Šenkovec, Štrigova, na postignutoj ocjeni.” Tako pišu nadležni iz Instituta.

Općinska načelnica Đurđica Slamek ističe, u ime svih svojih suradnika, zadovoljstvo postignutim i kaže kako ovo nije prvi puta da Općina dobiva takvo priznanje.

– Potonje, kao i sva ostala, od sada će krasiti novo uređene prostorije Općine Sveta Marija. Dvostruki ponos – ističe načelnica Slamek.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut je objavio analizu koja prikazuje stanje u svakoj lokalnoj jedinici. Detaljna analiza istraživanja objavljena je u newsletteru dostupnim na linku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije