DOBITNICA NAGRADE 'ZDENKO BARBARIĆ'

SUSRETI KOJI RADUJU Ines Ceilinger iz Pretetinca stremi k novim izazovima i dostignućima

Ines je sva četiri razreda čakovečke Gimnazije završila s odličnom uspjehom, paralelno je pohađala i Glazbenu školu u Varaždinu, pjeva u zboru 'Josip Vrhovski'...

Među ovogodišnjim laureatima Zaklade “Zdenko Barbarić” bila je i Ines Ceilinger, djevojka koja nas je zadivila postignućima koja su je svrstale među dosadašnje dobitnike prestižne nagrade. Dobivaju je samo oni koji su višestruki primjer kako se radom, entuzijazmom i talentom već 18 godina dolazi do prepoznatljivosti.

Ines je na ponos škole napustila gimnazijske klupe u Čakovcu kamo je putovala iz Pretetinca. Sva četiri razreda je završila s odličnim uspjehom, a tko to ostvari u prestižnoj čakovečkoj školi, to nije mala stvar.

Veličini njezinog uspjeha treba dodati i podatak kako je paralelno s Gimnazijom pohađala Glazbenu školu u Varaždinu, pripremno obrazovanje, smjer solo pjevanje. Svoj prepoznatljivi glas čuli su i u susjednom Nedelišću gdje je stalna članica zbora “Josip Vrhovski”. A pjevati u tome zboru nije mala stvar jer njima ipak dirigira međimurska glazbena “alfa i omega”, glazbeni pedagog Branimir Magdalenić. On je nedavno za vrijeme otvaranja Glazbene klupe ‘Popevka’, posvećene međimurskoj popevki uvrštenoj na UNESCO-ov reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, ispred zgrade Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Čakovcu smatrao da se tamo mora čuti glas “male” sopranistice Ines.

Ona je pred uglednicima svečanog otvaranja otpjevala jednu od najljepših međimurskih balada ‘Vehni, vehni fijolica’ dajući skupu posebnu veličinu.

Gimnazija je iza tebe. Zbog čega si je odabrala?

– Zbog toga jer me to zanimalo, imala sam dobre ocjene u osnovnoj školi, a i više volim teoriju od prakse – bilo je njezino objašnjenje čemu je dodala: – Gimnazijsko obrazovanje će mi ostati u jako lijepom sjećanju jer sam stekla nova znanja, upoznala nove ljude i profesori su uvijek bili spremni pomoći kad smo negdje “zapeli”. Mogu se pohvaliti da sam sve četiri godine završila odličnim uspjehom.

Riječ, dvije o tvojim glazbenim postignućima?

– Pohađala sam Glazbenu školu u Varaždinu i uz to privatnu Glazbenu školu “Suita”, najprije u Nedelišću gdje sam naučila svirati gitaru, a potom u Čakovcu gdje sam pohađala satove pjevanja – kaže o dosadašnjim glazbenim postignućima i dodaje: – Glazba mi puno znači u životu, uvijek je slušam kad mi treba opuštanje. Najviše slušam stranu pop glazbu iako sam se u Glazbenoj školi isključivo susretala s klasičnom glazbom. Svoju sklonost prema glazbi ispunjavam nastupima – kaže i ističe  nastupe na brojnim manifestacijama i smotrama, a posebno je istaknula nastup na Malom MEF-u gdje je osvojila drugo mjesto, zatim Najglas u Slakovcu gdje je osvojila treće mjesto i posljednji Božićni koncert u Nedelišću gdje je imala priliku pjevati pred 3.000 ljudi uz poznatu glazbenu divu Renatu Sabljak.

Nagrada ‘Zdenko Barbarić’?

–  Puno znači jer me motivirala da se i dalje nastavim baviti glazbom i pjevanjem. Sretna sam što su profesori prepoznali moj talent i predložili me za dobitnicu nagrade – rekla je ponosno.

Inače, na dodjeli nagrade govorila je o svom glazbenom obrazovanju, o dodatnim glazbenim aktivnostima u Gimnaziji gdje je sudjelovala u radu školskog zbora pod vodstvom Damira Rodigera, prof. i u glazbenoj radionici Musicaux Moments pod vodstvom Branke Srnec Tompa, prof.

Daljnje obrazovanje?

– Planiram upisati Učiteljski fakultet u Čakovcu, smjer učitelj razredne nastave. Možda i nastavim srednjoškolsko glazbeno obrazovanje.

Životne želje i planovi?

– Želim redovno završiti fakultet i zaposliti se u struci – ističe primarnim te dodaje kako joj je još životna želja prijaviti se na glazbeni show The Voice i postati poznata pjevačica. Također bih željela snimiti vlastiti album s pjesmama i surađivati s hrvatskim glazbenim ličnostima – rekla je s optimizmom.

Još je dodala kako je do sada u životu imala uzore.

– U privatnom životu su mi moji roditelji i profesori, a u ‘poslovnom’ životu inspiriraju me poznate glazbene dive kao što su Celine Dion i Whitney Houston – završila je.


Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije