VESELO I AKTIVNO U PRETETINCU

VIDEO I FOTO Mališani jedva dočekali Dječju biciklijadu, njih 120 stiglo iz svih krajeva Međimurja!

Unatoč trenutnoj situaciji i prema preporukama Stožera civilne zaštite, u organizaciji članica Udruge žena Pretetinec održana je 7. Dječja biciklijada.

Tradicionalno je to natjecanje koje je prvih godina okupljalo djecu iz općine, no sada dolaze mali biciklisti iz cijele županije.

>> Dječja biciklijada u Pretetincu

U subotu, 18. srpnja na asfaltiranom igralištu u Pretetincu okupio se rekordan broj hrabrih biciklista u dobi do 4. razreda osnovne škola, čak njih 120. U sam program posjetitelje su kao i dosadašnjih godina uvele Mažoretkinje Nedelišća, kojima je to bio prvi nastup nakon pauze uzrokovane epidemijom korona virusa.

Ovaj događaj, koji je od velike vrijednosti za sve mališane, podržala je i Općina Nedelišće ispred koje se obratio načelnik Darko Dania, koji je biciklijadu proglasio otvorenom. Posebnu zahvalu uputio je Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu i Toplicama Sveti Martin, sponzorima koji su se ove godine pridružili zavidnom broju pokrovitelja.

– Iako smo s prošlog vikenda zbog lošeg vremena morali prebaciti biciklijadu na ovaj, danas nas je vrijeme zaista poslužilo. Posebni pozdrav upućujem najmlađima koji su se pridružili u ovaj projekt i čestitke svima koji su sudjelovali u organizaciji. Također, ponosni smo što je s nama danas državni prvak i biciklist iz Macinca Marko Žnidarić, koji je natjecateljima demonstrirao vožnju preprekama staze. Možda se baš neko dijete odluči da jednog dana postane profesionalni biciklist ili biciklistica – ističe načelnik.

Posjetiteljima se u ime organizatora obratila i predsjednica Udruge žena Pretetinec Sanja Topolnjak koja je naglasila kako je svaka biciklijada do sada okupila veći broj sudionika od one godine ranije te je zahvalila svim zaslužnima za pomoć u organizaciji, zbog čijih se doniranih sredstava prikupio nagradni fond. 

– Drago mi je da se tradicija održava i da je projekt spreman, bilo bi šteta ne vidjeti veselje na licima ove djece – poručila je. 

Nakon što su se u stazi okušali najmlađi, svoje vještine na dva kotača na samom su kraju pokazali i roditelji. Kao i svake godine svim natjecateljima osigurana je okrjepa, dobili su i majicu sponzora, priznanje i medalju, a najbrži i najspretniji biciklistima pripale su i zaslužene nagrade.

Djelić vedre atmosfere pogledajte u našem videu i fotogaleriji!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije