Uspješno provođenje EU projekta “Putovi zajedništva”

Uspješno provođenje EU projekta “Putovi zajedništva”

Općina Donja Dubrava prvi je partner u IPA projektu EU “Putovi zajedništva” ukupne vrijednosti 164.930 eura, od čega na Općinu Donja Dubrava otpada 61.840 eura. Nedavno je za prvu fazu projekta dostavljeno izvješće o aktivnostima kao i financijsko izvješće.

U izvješću piše kako su odrađene sve aktivnosti: otvaranje projekta, team building i tri radionice. Prva radionica održana je 4. listopada na kojoj je prof. Željko Kovač održao predavanje pod nazivom “Zrinski – kulturna, ekonomska i vojna veza”.

Na drugoj radionici održanoj 25. listopada pod nazivom “Zajednička pučka jela” odgajateljice iz Republike Mađarske i odgajateljice Dječjeg vrtića Klinčec (Donja Dubrava i Donji Vidovec)  okušale su se u spremanju zajedničkih specijaliteta.

Posljednja radionica koja se bavila temom “Jezik kao potvrda kulturne i ekonomske suradnje” održana je 29. studenoga, a odrađena je u novom informacijskom centru u čiju obnovu je Europska unija uložila 20 tisuća eura za građevinske radove (zemljani, betonski, zidarski, izolaterski, fasaderski, keramičarski i soboslikarski) i 10 tisuća eura za opremanje informacijskog centra s 20 radnih stolova i stolica te najsuvremenijom informatičkom opremom – projektor, pametna ploča i projekcijsko plato.

Od radova na uređenju centra, koji su zbog vremenskih uvjeta odgođeni za iduću godinu, preostalo je bojanje fasade i uređenje okoliša. U daljnjoj realizaciji projekta slijedi izrada dvadesetpet minutnog dokumentarnog filma koji će prikazivati sveukupne projektne rezultate te izrada promidžbenih dokumenata, postera i ploča.

Nositelj projekta je Grad Marcali iz Republike Mađarske, u njemu uz Općinu Donja Dubrava, sudjeluju mađarske općine Mlinarci i Zalamerenje, a njegov završetak predviđen je 28. veljače iduće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije