KLA “Nada” Kotoriba obilježio Mjesec borbe protiv ovisnosti

KLA “Nada” Kotoriba obilježio Mjesec borbe protiv ovisnosti

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti Klub liječenih alkoholičara “Nada” iz Kotoribe u suradnji s Podružnicom umirovljenika i Društvom žena bio je organizator edukativnog predavanja na temu “Oštećenja organizma uzrokovana alkoholom”.

Zanimljivo predavanje na tu temu održala je specijalistica obiteljske medicine i liječnica Lela Grbant, dr. U svom izlaganju istaknula je kako prekomjerno pijenje alkohola ostavlja posljedice na gotovo cijeli organizam. Stradavaju živčani i probavni sustav, kardiovaskularni i respiratorni sustav, a vrlo često stradaju mozak i jetra..

Naglasila je da ima lijeka protiv alkoholizma. Vrlo je važna suradnja s liječnikom opće medicine i klubovima liječenih alkoholičara koji upravo postoje da u takvim situacijama pomognu u apstinenciji.

Grabant je mišljenja kako mnogi izbjegavaju prihvatiti činjenicu da su alkoholičari jer “piju u granicama normale” i da se toga ne trebaju sramiti, već potražiti pomoć.

Dokazano je da uspješna apstinencija čovjeka može vratiti u sretan i normalan život, poručila je dr. Grabant. U ime organizatora liječnici se je zahvalila Veronika Matotek, terapeutkinja u KLA”Nada”.

Preporučeno
Najnovije