LAG Međimurski doli i bregi

VELIKI INTERES za razvoj smještajnih kapaciteta na području LAG-a Međimurski doli i bregi

LAG Međimurski doli i bregi je 1. srpnja 2020. u smještajnom objektu Čarolija u Slakovcu, organizirao informativnu radionicu za sve zainteresirane, postojeće i buduće, privatne iznajmljivače (fizičke osobe, OPG-ovi,..) s područja LAG-a

Informativnu radionicu je LAG organizirao u suradnji s Nikolinom Novinić, vlasnicom Kuće za odmor Međimurski ceker te tvrtke Destinova koja se bavi savjetovanjem i edukacijama privatnih iznajmljivača.

U kratkom uvodu predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi, Sanja Krištofić, prisutnima je predstavila LAG kao udrugu, ciljeve i aktivnosti koje LAG provodi, s naglaskom na provedbu Lokalne razvojne strategije 2014.-2020. Također, sveprisutne pozdravila je i vlasnica smještajnog objekta Čarolija, Ivanka Novak, koje je ispričala kratku priču o nastanku Čarolije.

U nastavku radionice, Nikolina Novinić, prezentirala je i pojasnila prisutnima koja su prava i obaveze privatnih iznajmljivača (mjere sigurnosti i higijene, porez na iznajmljivanje, plaćanje turističke pristojbe i turističke članarine, porez na iznajmljivanje, osiguranje gostiju i objekta, isticanje cjenika). Trendovi u turizmu su nezaobilazni pa je tako u današnje vrijeme storytelling najbitnija komponenta u razvoju turističkih kapaciteta. Nikolina je za primjer ispričala svoju priču kako je nastao “Međimurski ceker”, koliko je važna suradnja među dionicima u destinaciji i o važnosti održivog turizma. Također, marketing u turizmu i sama komunikacija s gostima bitne su komponente kod iznajmljivanja, pa je zato važno usmjeriti se na brandiranje smještajnih objekata i kvalitetne fotografije.

Na kraju informativne radionice prisutni su razmijenili iskustva i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju. Na radionici je sudjelovalo preko 40 postojećih i budućih privatnih iznajmljivača s područja LAG-a LAG Međimurski doli i bregi čime je LAG još jednom doprinio razvoju ruralnog prostora kroz turizam.

Radionica je organizirana s ciljem animacije stanovnika područja LAG-a za bolju iskorištenost mjera ruralnog razvoja i mjera LRS 2014.-2020. usmjerenih na poticanje nepoljoprivrednih djelatnosti i smještaja u ruralnom području LAG-a.

Najnovije