kad kumovi zaplove

RIJEČNA AVANTURA Neustrašivi Bojan i Tihomir plovili Dravom do Dunava – prošli 288 kilometara

Plovili su čamcem od Donje Dubrave do Vukovara. Bojan Bračko iz Šenkovca i njegov kum Tihomir Pavlic iz Svete Marije prošli su 288 kilometara. - Odmor za dušu - kažu...

Vodeni su put opisali: – Prvi dan plovili smo oko 120 kilometara, prespavali u šatoru u mjestu Sopje. Drugog dana ujutro zaplovili smo prema Osijeku, premda smo uz to imali i kontrolu mađarske granične policije. Nije prošlo bez problema jer svi “papiri” nisu bili u redu, a zašli smo i u njihove teritorijalne vode – kažu.

Sretni što je ipak sve dobro prošlo, a praznog trbuha, stigli su na ručak u Osijek. Odavde im se je otvorio vodeni put prema ušću Drave u Dunav, no imali su još jedno noćenje u zatvorenom lugarskom vidikovcu u Aljmašu. Naglasili su, da i ako je padala kiša, noć su proveli na suhom.

– Ujutro, nakon kave, krenuli  smo lagano za Vukovar – priča Bojan i napominje kako ih je na tom putu pratila lagana kišica. Na odmoru u Dalju sreli su se s prijateljima koji su im zaželjeli sretan put za Vukovar gdje su ih, željne toplog zagrljaj i ustreptalog srca, dočekale supruge.

Ukrcali su čamac u prikolicu i krenuli su, kako kažu, u najljepši kutak Lijepe Naše. Ova plovidba i avantura im je trebala. Zbog čega? – Za odmor duše! – bili su jednoglasni.
Sumirajući put, u plovidbi od petka do nedjelje, prošli su 288 kilometara.  243 kilometara  po Dravi, a ostatak po respektirajućem Dunavu s teglenicama i kruzerima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije