vječni spomenik

SVETA MARIJA U nedjelju će se postaviti i otkriti bista Ivanu Mustaču-Kantoru

Kantorova bista će vječito krasiti mjesno središte

Postavljanje i otkrivanje biste vezano je uz 120-tu obljetnicu rođenja svestranog glazbenika Ivana Mustača-Kantora (23.VI.1900-1.III.1968.).Prigodni koncert u mjesnoj župnoj crkvi.

U nedjelju 14. lipnja u Svetoj Mariji će biti izuzetno svečano. Devet dana prije obilježavanja 120-tog rođendana glazbenog velikana Međimurja Ivana Mustača-Kantora, njemu će rodna Sveta Marija podariti vječiti spomenik. Pred obnovljenom općinskom zgradom će kao ukras stajati njegova bista koja će uz prigodni program biti otkrivena u 16 sati.

Poslije će u 17, 30 sat iu župnoj Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u nebo u Svetoj Mariji biti služena sveta misa, samo sat poslije s početkom u 18,30 sati ovdje će biti održan koncert Hrvatskog baroknog ansambla . Na programu će biti djela Georg Friedricha Händela koja će izvoditi Laura Vadjon,barokna violina solo, Stjepan Nodilo, barokna oboa solo, Anabela Barić, sopran i Franko Klisović, kontratenor.

K tome valja dodati jednu zanimljivost. Ravnateljica HRBA-a je popularna renomirana violinistica Laura Vadjon koja je praunuka Ivana Mustača-Kantora, a koja je u ovoj sredini već i nastupala s drugim protagonistima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije