ODOBRENO 12 PROJEKATA

POTPISALI UGOVORE Općina Orehovica daje 86 tisuća kuna za 11 udruga

U Općini Orehovica održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava udrugama

Na temelju provedenog javnog poziva za financiranje projekata i programa u 2020. godini, u utorak, 10. lipnja u Općinskoj vijećnici Općine Orehovica održano je potpisivanje Ugovora o izravnoj dodjeli financijskih sredstava udrugama i organizacijama civilnog društva za programe i projekte od interesa za Općinu Orehovica u 2020. godini.

Načelnik Franjo Bukal pozdravio je sve prisutne predstavnike udruga čiji su projekti prepoznati kao kvalitetno osmišljeni programi i za čije su im aktivnosti u 2020. godini odobrena financijska sredstva te je istaknuo da ove godine, zbog nastale situacije s korona virusom, sredstva za udruge su minimalno umanjena iz razloga jer se neki projekti neće moći u potpunosti provesti, odnosno ne u onoj mjeri kako su to neke udruge prvotno planirale.

Odobreni su projekti sljedećih udruga: KUD Fijolica Orehovica, NK Croatia Orehovica, NK Budućnost Podbrest, Lovačko društvo ‘Prepelica’ Mala Subotica, Udruga žena ‘Brest’ Podbrest, Udruga Zrinska Garda Čakovec, Udruga slijepih Međimurske županije, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Udruga ‘Pomoć neizliječivima’, Društvo potrošača Međimurske županije te Udruga ‘Sport za sve’ Orehovica.

U proračunu je planirano 100.000 kuna, no dodijeljena su sredstva u ukupnom iznosu od 86.000 kuna za 12 projekata, za 11 udruga. Nakon sklapanja ugovora, načelnik je još jednom čestitao svim prisutnim predstavnicima udruga te im zaželio uspješan rad u 2020. godini.

Udruge su zahvalile na dodijeljenim sredstvima te ukazale kako im u ovo vrijeme svaka potpora mnogo znači kako bi mogle nesmetano funkcionirati, a posebno su zahvalne što Općina nije odustala od financiranja njihovih projekata te obustavila javni poziv za financijske potpore projektima i programima za 2020. godinu.

Udruge su prema ugovoru o izravnoj dodjeli sredstava za projekte obvezne predati opisni i financijski izvještaj projekta mjesec dana nakon provedene aktivnosti, a najkasnije do 30.1.2021. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije